Monday, November 23, 2009

lalala



skarang ni musim blogging secare pukal dah muncul lagi rasenye. bagi aku la .
ni gara-gara pegi mendaki gunung angsi la ni. mcamane daki gunung bole relate ngan blogging pulak? ha
sebab time mendaki dan menurun tu *menurun?* kan sambil2 layan kaki "bile nak sampai ni?" melangkah2, rotor otak giat pulak duk fikir itu ini dalam diam.
13 jam masa berfikir macam2.
format berfikir pulak dah la non-linear, 2 way monologue, chain reaction, stail nak nested2 pulak tu random thoughts...huh =_=

alah same la mcm bile2 time dlm exam hall sambil2 duduk ngadap paper tu macam2 jugak terfikir2.

baru kat atas rasenye dah buat sesuatu yg possibly bole buat org konfius.
tu la orang cakap, susah nak write your mind out.
duuluuuuu mase mula2 blogging2 dulu ade aku penah cakap yang "this blog is meant to convert my mind into words, and that will be a lot of words blabla"

dah la skarang ni stail post xde tajuk pulak pasal cabaran nk cari tajuk yg puas hati.heh3.
kalo mende yg jd content pon bersifat 1 idea+persoalan, nk letak tajuk susah gak ah.

skarang sampai tak tertulis .
memang betul la, originality tu susah nak pegang n maintain.
sebelum2 ni ade sikit2 la aku blog to entertain..tapi x maintain.
sebab sekarang aku sedar yang aku bukan la nak entertain dalam blog ni.
kesengetan dan kegila2an dan all the hype n vibe of sarcasm dah lame dah tak di tulis dlm blog.
nk senget ke sendeng ke mereng ke cerun ke hape ke,
sume tu di'channel' kat luar ni, dunia luar la jadi huha huha uyeah yeah yeah~ <3

aku perasan la jugak,
sekarang blog ni tempat tulis mende2 yg aku kira susah orang nak paham kalo aku cakap dalam borak2 ngan orang.
sebab...ntah. mungkin susah org nak paham mende yg nk aku share kot.


ha tengok, banyak nk tulis ni sbnarnye. random thoughts yang aku kira sbg things to ponder about. wisdom-like jugak. n sebab bukan mende normal org duk fikir dlm zaman urban ni, so payah la nak capai parallel understanding.hurm mcm dah terbuat lg je (mengkonpiuskn org)..
tapi aku nak tules jugak xp.
because then i will feel original.

so be it.let this pet blog of mine accommodate its much-needed space somewhere in the corners of the vast world of blogsphere <3


oh at the end of writing ni aku dah tau ape tajuk nak letak entry ni. "INTERLUDE"
tules kat sini je la malas nak naik kat atas tulis balik.boleh?


thanks for stopping by! you're alright.

tanpa pembaca siapalah blog ini cewah! :D

5 comments:

sharamli said...

igt nk wat entri psl daki gunung

muhammad arrabe' said...

hehe... sharamli tersalah teka..

lokman: jangan padamkan semangat yang lalu, istiqamahla.
wat eve u want to write, juz do it.
is it beter if, ur writing beneficial to others.
after 10 year, maybe... u will see, how ur mind change time by time.. tapi kena sabar.

...sarah n... said...

sejak bile ke kau pandai tulis <3?

ni pun something to ponder nih.musykil.

lokman.keme said...

kaksha~
nanti buat entri pasal turun gunung leh?

abg rabe'~
ade byk mende bile sy nak share lain ngan pemahaman sejagat..peh ayat,heh

sarah~
eh ko perasan gak hahaha
ak bru tau <3 tu bntuk muke ape.terus test

muhammad arrabe' said...

tak tahula kalau cadangan ni membantu lokman atau tidak.
tapi u can try..
beli buku nota kecil, dan letak dalam kocek, dan bawa kemana2 macam dompet.
dengan pen kecil.
bila terlintas idea, terus tulis dalam buku tu..
bila free, buka blog, dan tulis la.
moga ia bemanfaat..

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.