Wednesday, December 13, 2017

washing machine


Baru-baru ni aku turun cekidaut RTW kat Bukit Jalil. Sambil support semua lineup, motivation utama datang sebab nak tengok Emmett I main kat stage besar. Aku ingat masa tengok diorang main minishow The Garage haritu memang terangkat crowd, good times. Bukan sedikit nostalgia & romantisisma yang mengelilingi Emmett ni (grunge, ex-Butterfingers, zaman emas scene musik Malaysia etc.) so bila tengok dia comeback dengan band baru memang anticipation is high. Tapi bila Emmett take the stage & main lagu diorang depan crowd RTW, crowd macam blur2. Tak boleh nak singalong, barely moving. Cuma sekelompok crowd kat tengah yang nampak betul feel the music, ni grungeheads & dia hards dari zaman Butter semua. Emmett siap mintak crowd please simpan phone & enjoy the moment. Bila Emmett main lagu lama Butterfingers, baru crowd hidup. Aku tak kenal Emmett personally so aku tak tahu cara dia fikir, tapi aku selalu rasa Emmett ni seniman yang eloquent, ada substance & articulate ia melalui karyanya. So bila dia nak express diri dengan bunyi baru tapi orang masih strictly appreciate dia dengan bunyi lama, it must have hurt a bit. Loque pun kena macam tu. Lumrah yang pahit.

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.