Thursday, March 26, 2009

.besta.


" kepada juniorku yang dihormati ,

usahlah gentar ketika kamu dihujani
,

dengan misteri bunyi ganjil yang
,

begitu menggetarkan jantung dan menaikkan

bulu roma. Ingatlah di mana kamu berada,
.......


ni adelah tulesan kat dinding bilik kat rumah aku di k.i.y..
mule2 aku ngan housemet sume igt ape..
ingatlah dimane kamu berade?
penulis: " haihh..kat blok hujung skali sempadan ngan hutan..rumah plak ujung blok."

seram ?

seram2 kuku ade la jugak.

sehinggalah..
akhirny terdengar bunyi ganjil tu...
bunyi yg susah nak dsamekn dgn bunyi2 lain ,
tp yg pastinye amat garau.

pastu nak bunyi pulak time2 maghrib n subuh2 je..
time suasane gloomy lg tuh..
terkejut den.
jdik cam jam loceng gak la kdg2 tuh bbunyi cam kat atas kepale je.


kitorg pon memberanikan diri siasat.
bukan xde dgr crite2 seram kolej nih..tp kitorg kne tau jugak.
sbb lame lg nak duk kat bilik nih.

kitorg tggu..(wat hal2 msg2 je x igt pon padehal)
nak tgok subuh2 mmg la hampeh..sume shut down x bukak mate pon lg.
tapi kitorg teguh semangat bulatkan tekad.

alhamdulillah.
kami diizinkan Allah,
dibukakan hijab penglihatan..
melihat 'nya'...

treneneng..
kusangka kan apaa..
rupanya cicak bersaiz anak biawak.
mutate sbb dkt ngan bgnan sains nuklear kot.
gile ah brutal woo..
bole kluar bunyi dasat
cam sore bass cicak version + cicak tu gatal lelangit.
(sore cetcetcet cicak man pon xleh celen)


ni le tulisan purba di dinding dari generasi lps

kitorang pon bagi la name besta.
sempena name kamus elektronik besta kepunyaan si lawyer naj.
(xpsl2 cicak dpt name kamus)


besta pandai posing amek gambar kn?

--> allied peng skodeng2

besta ni malu2..bile nmpk org ade diam jek sediam2 kayu bajet org x nmpak kunun.

dah jdik cam pet tp masih ditakuti atas kebrutalannya.


besta,ko laki ke pompuan ha?

dasar reptilia betol.tetibe

tapi aku suke lagu 'reptilia' oleh the strokes.tetibe 2.



.trial by fire.

disclaimer:
(ini bukan iklan pemadam api atau fire estinguisher)
MySpace


things happen for a reason(s)
that's how things happen to happen.
reason.

a
reason
to
understand.

(understandings determine the acceptance)

but
there must be reason.

trials by fire setting fire
lawan api dengan api.
could just make things worse.

so its not the best option.

there's one option i knew.
to wait..patient..perseverence..until time makes the situation settles a bit.
n then we'll sort things out.

because
to just encounter into these kind of things in 'hot'
could possibly make it worse.

during that waiting time
the damage is colossal.




MySpace

Tuesday, March 24, 2009

dah rase

i'll try anything once.
from the strokes yg poetic in its own class..
aku teringat 1 lirik


" There is a time when we all fail ,
some people take it pretty well ,
some take it all out on themselves ,
some they just take it out on friends ,
oh everybody plays the game , "


aku rase

skarang aku dah tau
ape yg dikatakan tu



***************************************

Saturday, March 21, 2009

.nostal , bhai .

bhai bhai bhai

slalu je dgr org pggl bhai2 nih kan.
kalo dlm b.m cam dah jd kate ganti name diri ke hape tp some sort of that thing la.
cool kot.
"ey bhai,ko nak gi mne bhai"
" ey bhai..rilek bhai.."
"k la bhai,bye bye bhai (bai³)"
heh

oke je
tp kalo aku dgr bhai je mst jdi teringat2 mende dulu2 plak.
zaman pre-lokman aku (does this term applicable???)
stgt tringat
igtn time aku kecik2 sgt strong aku xtau la nape.

nostal seyh
ok nak story psl bhai

bhai2 nih asalnye dr bhai roti sbnanye..
roti of course mean roti la, bhai pulak maknenye brother.
so bhai roti=brader roti
bhai= bukan roti tp brader.jgn salah faham.

n yes kalo dpt agak,bhai roti ni adelah bread man yg jual2 superb roti ngan nek motor yg selalunye pencurik motor lg teringin nak curik motor tuh sbb pakej dpt roti skali . pastu ade peluang cerah jugak bhai nih nak kne saman sbb load roti atas motor lg besau dr bhai tuh nmpak cam roti+motor gerak sendiri2 die je kdg2.

sape2 yang mbesar kat area outskirts bandar2 n small towns msti at least penah jumpe 1 bhai roti nih.

i used to live in a housing area.

padang balang,sentul area2 tepi k.l sket.
tmpat aku mmbesar smpai umo 5 taon.
(ni zaman pre-lokman kot heh3)

n yang bro roti seorang ini will always came each morning n every petang..rain or shine.dulu2 aku suke dgr hon brader roti nih.ponn poonn

core bussiness is roti.

xde mende lain (nme pon bhai roti)

u can almost get all the famous brand kat situ je.panjang, pendek, bulat, bujur semua ada.some would oso bring the kaya ngan peanut butter skali.

tapi yg terhangat di pasaran bukannye barang2 kilang mari tuh..tp roti homemade dr family bussiness bhai tuh.cakap je ape.



ade yg jenis rolls baked to a brown crust, and soft white bread stuck together like terraced shop-houses yang mak aku cakap name roti bata,

and crispy biscuits like mini toasts, lagi 1 suji yang cair dlm mulut,n buat baju budak2 abess berdebu ngan powder die.

Dalam 1 tin besau yg penutup leper cam tin biskut yang bhai slalu bukak ngan kunci motor je tuh bhai letak homemade spreadnye.

peanut butter ngan kaya konfem ade..lg 1 plum ke ape aku x igt,bukan blueberry.kaya bhai,wahhhh mmg mantap ah creamy n manis x la manis smpai kne potong kaki kencing manis tp light-light je.aku slalu mintak lbeh..x dpt repot kat mak.

tp yg paling aku ingat bile cik mah buat ovaltine panas berasap lg,aku msti dah ready duk sentry kat pagar umah.tiup2 ovaltine panas yg kaw2 dlm gelas fevret aku smbl2 tunggu bhai roti datang ditengah panas waktu noon, kdg2 bwk payung skali , tunggu dgr bunyi ponn ponn motor bhai yg mmg dah wanted ngan budak2 sebaya area neighborhood tuh.

beli roti keras 1 je cukup ah lame2 tunggu pon,aku pon makan dua2 belah hujung roti tu.pastu gune open-ended roti keras tu jd cam straw ntok isap ovaltine panas tuh..n then ngap tros roti keras yg dah nak ' runtuh ' ngan moist ovaltine tuh.

ovaltine mmg best jaoh dr milo n lain2.

tu dah kire spend mase berkualiti aku dah tuh..

cam orang kaya2 men golf atopon org jepon rilek2 kat beranda umah minum green tea.(imagination ku)

heh3..puas ati mmg x payah nak cakap ah.

haha ni roti keras gak tp yg ni jns len sket.

oh nostal seyh.


zaman kanak2 xde susah2.meeting2 rigid n program2 ape sgale bagaipon xde,
hepy je .

anyway; those bhai roti would normally bring all those junk foods together and its located kat depan of the bike. pilih je ape ko nak.gula-gula pun ada.snek2 yg dapat hadiah slalu aku beli saje2 dulu.kalau panggey bhai ni,kids kena kontrol..if not dengan bhai bhai skali dia nak beli!

(taken from the person who knows.)

but as time move on and aku dah pindah2 , bhai roti tak datang dah.x tau la nape..and aku mmg miss the good ol roti kacang tu..roti kacang tu, tak di jual lak kat pasaran or kedai runcit biasa.entah la..nak kata kwsn elit; idak ler di lereng bukit.

Skarang susah nak jumpe bhai roti dah..tp ade lagi. last aku jumpe time kat matrik kulim dlu mse aku gi kat selama melawat cik mat khir.

bhai,mai sini !!!!!

huhu nostal bhai...


Friday, March 20, 2009

.xtahu.

salam n slamat sejahtera.

dah nk seminggu jugak la x jenguk blog nih.dan dkt seminggu ni la jugak ak aktif yg amat.

sungguh,aku x ske smpai aktif cmni. kesane kemari.dah la hit the road je motor bkn slalu pon.
xde mase nak wat mende2 yg aku suke.xckup pon mse nak wat mende yg aku kne wat (yg kne wat x smestinye aku suke).

kerinduan kat rumah mmg x dpt dnafikan la.time2 ni la trase nak blek loosen up n topup mood blek kat umah..aku sbnanye x la cpt sgt nak blek ke umah slalu2 pon.lek2 je nk blek pon tiket tangguh2 nk bli..last2 xdpt blek pon x kesah..dr form 1 lg gtu.

smpai fmly aku kate aku byk spend idup aku kat luar rumah bukan ngan family..
tetibe aku da stat prasan aku sbg abang sulung nih,da tlepas tgk adik bongsu aku membesar..
memule skali aku blek aku bole dukung2 lg...pastu next time aku blek eh dah xleh dah..berat.pastu bile da lame aku blek lg da tinggi sket dah aku tgok...dan lagi dan lagi gini le ulang2.cpt tol membesar.

tapi cuti ni aku harap dpt tenang2 sket la.nak lek2..banyak dah mende yg berlaku kat u nih.at least cuti nih bole la escapekan dri aku jap dr mende2 yg rigid nih u know what i mean.memang la better jgn escape dr hal-hal sekeliling kite tp get involve in a proper n moderate way..tp aku da rse nak lek2 pulak..ni pon ntuk topup mood la nnt mne tau next responsibility nnt bole bawak lg elok..ntah la.kn? ok la msti korg xpaham langsung pe yg aku cakap nih.



*******

xtahu dah nak citer pe nih.



owh ye, aku cadang nak amek mase blaja adobe aftereffect ngan adobe premier plak nih..da lame btangguh2 nak master 2 mende yg aku minat nih.best gak woo dpt skill it yg bole jd advantage nih...plannye nak blaja sndri2 je la d.i.y..tutorial2 pon ade bersepah2 kat web nih.
sape2 yg ade mase aku rekemen la try tgok 2 mende nih.kalo korg tau bole ajar aku skali..sbb aku rse2 org yg bace blog2 nih msti kreatif punyer ah.
kalo kreatif mmg best le wat mende nih.

tp yg aku plan nak master 2 adobeware yg atas nih n harap2 cuti dpt lek2 nih..agak2 mungkin ke?aku rse mst ade jugak nak wat mende2 amek cuti2 panjang yg amat aku amat aku appreciate nih.




*******



(5 minit kemudian)

oke la xtau dah.lantakla

Friday, March 13, 2009

penge'tagged'an ku


10 thing about the person who tagged me: sarah


  1. slh sorg dak bioinformatics ukm 6th batch same cam aku .
  2. sarah nih suke ulang2 sesuatu mende ni sbnyak 3 kali at least..katenye sbb agak kool…ok kool laa..heh
  3. awal2 perkenalan ngan beliau je aku dah kene pau blanje kebab untuk santapan beliau ngan haze..hoho ade kisahnye..heh
  4. memanggil sorg kwn dgn name kebab…motif?
  5. ade 1 kaitan misterius ngan wonderpets ming-ming the sewious duck .sarah sile eksplen kalo pasni ade org tanye ok.
  6. mempunyai bakat terpendam dlm menari persis bini jay-Z . (random guess yg x brape random).
  7. sorg dak ex- mrsm gak la same ngan aku jugak la.
  8. pemerhatian mnunjukkan sarah ni agak pantas bergerak..klas abes je beliau dgn pantas menjumpai pintu keluar yang tersembunyi dan mencuba keluar melaluinya dan kelibatnya terus tidak kelihatan selepas itu.
  9. n yes,beliau merupakn kwn 1st aku yg bername sarah..(selain sarah michelle Gellar n maisarah pulak x dkire sbb nme die pggl mai)
  10. seorang yang ok dan best dan sbnarnye hati baik..kn sarah kn?(bila ade rezeki lbeh sila igt ayat ni ok.)

10 things about the person who got tagged: aku lokman


  1. nama diberi lokman.nama diterima pon lokman..(ayat klise)
  2. aku sayang sume kawan aku sbnanye..siyes.aku nak cakap gak.
  3. pon makan slow2 sbb sgt takut tergigit lidah..seksa amat.
  4. slalu bikin x serupe ngan cakap...bukan cakap x srupe bikin.ade beza tu.
  5. respon natural bile nervous adlh menguap..so bile exam ke ptandingan pape ke makin melampau2 plak menguap nye shingga mnyebabkan salah paham disitu..
  6. red is my fevret kaler..tp mmg aku x minat scene yg ade darah lbeh2 walopon darah itu merah dan ade sel darah merah yg kaler merah.hey tapi aku x mabuk darah apatah lagi mabuk merah.ok clear.
  7. aku suke kalo tgok ade komen kat blog aku...heh
  8. I’m very into soccer tapi selalu tpilih wakil men tennis I donno what happen
  9. aku biggest fan music the strokes 4 my own reasons tp aku x la over ikut ethos mane2 pon cam dorg2 yg minat punk je dressing kununpunk gile2 n minat hip hop je hah tros dressing cam kununhip hop tros...klaka jek stengah2 tu ak tgok.lek-lek x bley ke?
  10. what about me? what about u?



ok next person yg akan ditag oleh aku..calon2nye adelah:

  1. munim
  2. joe
  3. chaie
  4. elya nadia
  5. xar
  6. anney kat mapley amer ali
  7. annarafza
  8. dekan fakulti-fakulti
  9. angklung sam
  10. Fernando torres

*sila tunggu notis di blog masing2 ok.

Tuesday, March 10, 2009

whuddahell

this post was written in such a rush n discomfort mood
that it may give readers such feelings too.


I'm back at my place and I was bored and I was full and I was looking at a friend’s blog and I saw this interesting link I said interesting, and I'm back at my place and I was bored and I was full so I click on the link and I saw this interesting blog about suicide something I said whuddahell!? but i'm back at my place and I was bored and I was full so I tried to read it and i was like


MySpace


and then i scroll down and i was like


MySpace


more..

MySpace

n made me

MySpace

say

" DaYyyYMMm !!!!!"

(and curses all over for that time being)


that’s what I got one total pure raw DaMn.

I’ve opened one wrong blog.

Hey its not a wrong blog but it’s the content that was wrong..(bcoz its not right so its wrong la)

I’ve heard about twisted people who love to watch cruel things and gory stuffs for pleasure before.



These wicked people are called sadistic.


But i never encountered such people even in cyberspace..coz I keep myself away from these freaks. Hey if it’s purposed for knowledge or forensic or medical learning things its okay la…acceptable la. But if its juz for fun to see smashed head with brain matter leaking out with punctured throat and all those bloodbath??

MySpace MySpace

Whuddahell???


I decline to comment any further..one of the reasons I made the u-turn after so close to being a doctor is this-I can’t stand such terrible cruel horror gory scene .


I am SO far from being comfortable in dealing with those things.


Yeah I will never be interested to see such thing added if it’s HUMAN and it’s for FUN!


ah what happen to these people nowadays!MySpace


akal tadak?


Didn’t they ever heard of futsal or mapley or music or tarian (eheh..) or possibly anything clean that can also bring peace n pleasure n fun?




Now u made me uneasy.


Now I’m back at my place and I was bored and I was full and I am disturbed and I feel uneasy and I feel sick!





p/s: aku x tau knape kalo nak fire2 je tules dlm bhase omputeh.ntah I donno..mgkn ak rase bahasa kita x sesuai ntok pggunaan kasar2 ni kot..bahasa Malaysia xbaik kasar2..peace!

Sunday, March 8, 2009

TERsmile mereka sorg2

>> tgok vid dulu bru bce post okeh << video

salam n slamat sjahtera y'all..harap diberkati Allah sentiasa.

its amazing how something dat is not-a-big-deal thing can affect us..
hahaha pe yg aku cakap neh?
sbnanye aku nak same2 share 1 video nie..korg dah tgok x yg kat ats nie?
vid ni lme dah tersebar..mgkn ade yg da tgok.
video nie agak spesel bagi aku..
aku ade simpan vid nie start dr form 5 lg waktu tu dlm pndrive je la..
bile da ade handphone simpn dlm handphone plak..
handphone bganti handphone vid ni ttp ade gak cmane2 pon..
sbb pe kene ade???

sbb..
ak pon xtau nk ckp nk bg paham..
tp..
vid ni..
somehow bole
enlighten jdik clear sket tgk mende2..
bole
neutralkn mood bile rase xbest..
somehow...bole
spark lil' sunshine when it's a cloudy day..
bole topup mood jdik
more empathy sket
(rujuk sumber2 untuk educate urself yeh)

boost up happy hormone serotonin level in brain
(haih kn dah terkeluar tuh!)


heh3..kdg2 xpaham gak.
budak comel nie yoyo try nyanyi lagu anuar zain walopon die petah lg..
minat btol adik nih eh?
sore die,ngan muke ape sgale lagi feeling..
smangat btol tu!
MySpace

tp sesimple ni bole wat org
tersenyum kn (aku pcaye korg pon same kn)
kdg2 tergelak sket..
sense of happyness len mcm sket yg xleh nk dieksplen.
bukan hepy gelak2 cam bile tgk citer jim carrey atopon raja lawak jozan tuh..
(atopon lagu wonderpets versi mlesia tuh heh3)
ni len mcm...wat aku slame 3 thun ni..
sampai skarang

bole TERsmile sorg2..
(time ngadap tgk vid ni je la..jgn salah faham)


klo nak tgok lagi skrol ke ats n sile2 la layan diri.
credit to adek ni . MySpace

n vid ni taon 2003..adik intan azy nuridalis azizan time ni umo 3 taon.
ade lg vids adik ni nyanyi n yg time dye smaken besar pon ade..skang pon mgkn??
tp aku plg ske yg neh time kecik i donno why..
tp thanx sbb wat rmai org rase happy selame nih adek.

p/s>> hey act,im SO not into anuar zain !!(term of songs of course)!!but adek ni yg best.



Saturday, March 7, 2009

aku g.a.m.b.l.e

salam n slamat sjahtera..

td kn ak tgok 1 crite kat mapley nih..citer omputeh yg nmpak agak bru gak la.
ade 1 scene hero die nih melompat kluar dr 1 keretapi yg dah da kne sabotaj mmg nak eksiden dah.
cam bese la,hero tuh dan2 je smpat lompat on time kretapi tuh nk ke batu due..pastu ade letop2 dgn dahsyat umpama smbutan taon baru jdik background si hero tuh tgh melompat.

pastu ak dgr sore komen org yg meja blakang aku cakap

"perghh die nih (hero cite tuh) mmg slalu wat stunt sndri..real nih..mmg gamble gler blablabla.. "

vocab yg mnarik mnat ak - gamble
g.a.m.b.l.e..
>
ok hadirin hadirat pembaca sekalian,
gamble disini bkn bermasuk judi or main nombor yg mmg sah2 dosa tuh,
tp mcm memperjudikan nyawe la..risk taker.
mempertaruhkn nyawe,bahaye giler,
50-50 je nak survive atau x.

gtu la lbey kurang.
dan buat aku teringat sesuatu


yg hero tuh buat stunt td - yg lompat tren tgh gerak tu, mmg gamble.
silap2 aribulan mmg ke batu dua..the end .tammat hidup.sekian.

sbb pe ak ckp cenggini??..believe it or not,ak penah wat mende yg same!!
yup, lompat tron dr kretapi tgh gerak.
mmg gamble gler woo..
ak bile dah lepas lompat tu lek2 je xriso lgsg lg.
tp bile toleh ke blakang blek kn,
tgk jarak ak lompat td,
tgok pe yg bole jadi kalo ak silap sket...
perghh
mngucap pnjang ak weyh..
syukur pnjang umo.

orait ak nak crite.
kejadian ni blaku thun 2008.
ak mse tu sem1 kat ukm nih (kire bru lg la kejadiannye).

ak on the way blek ke ukm nek kretapi xpres dr pantai timur..
bru blek cuti pe dah ak xigt la.
nak djadikn crite ni 1st time ak amek tiket 2nd class coach
kire spesel sket la ade katil ape sgale bagai, saje2 nk rilek2 kn dah la pjalanan berbelas jam kn..ni ak brenti kat stesen kajang.

nak mengabiskan mse pjalanan bbelas jam tue mmg agak lme ah xpyh cakap.
tp dah ade katil comfy kn,da la aircond sejuk yg best,
kretapi plak smooth je perjlnnnye x la gedegung gedegang cam roller coaster funfair along.

so ak pon byk tido je la.
ntah brape kali tido bgon tido bgon smpat brape round abes mimpi ak pon dah lost count.

aku alert gak takot2 tlepas stesen kajang nnt,susah la.
bukan sume stesen ade stop ntuk intercity tren nih.
lps kajang ni kl sentral la pulak.

tp alert2 ayam je la ak (ade ke pribahasa ni?)
sbb kalo tiket 2nd class ade konduktor dtg kejutkn bile dh smpai destinasi nnt.
ak tgok org len yg seblah2 ak pon ade org dtg follow up kejutkan.

wah spesel2..bagoss2.

tp langit x selalu cerah...

ak tlah menyumbat telinga ak ngan earphone n dgr2 lagu.
so bile konduktor tu dtg ak x prasan n konduktor tu pon cukup syarat je pggl2 lalu blah.
eh sdr2 je ak tgk kat tingkap..eh dah stesen serdang.MySpace
dah tlepas kajang td..haram tol la.
mmg la kretapi tu brenti jap kat serdang,
tp serdang bknla stesen tren intercity brenti,mane ade trunkan penumpang sbb platform die xckup panjang ntok kretapi,platform die cukup ntok komuter aje.

ak tgok ade sorg brader siap2 nk tron dah.ak pon tgk la jugak igt nak gak turun.
tp ak tgok mmg platform die pendek je,kretapi lg panjang.
ak jenguk kat pintu coach tu kat dpn ade rumput2 je, platform ade kat coach2 dpn2 nun.
brader tu kate lompat je hati2 orait je.
ok...hati-hati is the keyword.MySpace
bile kretapi dah stat gerak blek mule2 slow..
ak dah ready kat pintu coach ak.

bile coach lalu je platform je ak pon lompat dgn slow motion turun nk berpijak di platform yg same paras ngan lntai kretapi kn.
oh ye ak lupe nk bgtau,
ak bwk beg laptop ngan bagasi bujang..


sreeetttt!!cet!!cet! (bunyi grip tapak kasut wafer vans oldskool ak)

tapi kretapi tuh nmpak je slow tp mmg terase la 'inersia' nye.
ak nak tjatoh je bile landing kat platform stesen serdang tuh..beg bagasi tuh mmg da tlepas golek sorg2 die kat platform dh.laptop je slamat ngan ak heh3..seb bek smpat kontrol.
MySpace
kretapi dah stat build up speed n dah laju dah pon gerak bberape inci je dr tmpat ak landing..

ak toleh kat blakang..ya Allah pe ak dah wat td?
ak xpikir pon bahaye nye..mcm2 mende buruk bole jadi kalo ak slp sket je.
jarak yg bahaye kalo lompat.
kene gilis seblah kaki plg2 kurang pon..MySpace.n yes GAMBLE giler tindakan aku.
syukur..dup dap dup dap kejap.
syukur nyawa msh panjang..MySpace

what more can i say.
aku g.a.m.b.l.e
have to admit that was one stupid act actually.
n i am one lucky man that day..ak bole msok paper mati camtu je.
alhamdulillah Allah msh izinkan hambaNya ni hidup.
smpai je ukm ak tros sujud syukur..taukah anda rase bernasib baik ini?
MySpace



Friday, March 6, 2009

bile kuase tidur menunjukkan belangnye..


salam n slamat sjahtera..

korg tau x tdo nih 1 mende yg power giler?
power lg dri power root.
fuhhfuhh ak igt bese2 power nye je smpai la ak trase pe jadik kat aku nih.

siyes ak mmg x cukup tdo cam korg gak la.
tp perghh dlm 2 mggu neh mkn mnjadi2 plak smpai lwn tokey (iaitu aku).
mmg xnak kesian.MySpace

da 3 hari lbey ak xtdo mlm +g sane sini di siang ari..
korg sume: " sape sroh ko xtdo? "
penulis: " hape igt ak saje2 je ke xnak tdo? time tu je la ak ade nak wat keje2 k. "
bleh wat lagu baru
"3 malam tanpa tidur" yg dipopularkn oleh fiq mentol (bkn name sbnr)
mls ak nak citer nape ak xsmpat ak tdo n ape yg wat ak bz sgt.
tp mmg really ak xsmpat nk tdo bkn sbb saje2 ak ngade2.


tp smalam dkt2 subuh ak ttido x sngaje.
ak pon xtau la ak terpengsan ke tertdo sbb ak da 2 ari xsmpat jamah pape (air kosong pon x sgt). pastu kne pegi sane sini plak..fuh.
pastu hambek ko kul 1.30pm bru ak bgon.miss klas kimia 2 jam pg tuh..
pastu ting tong ak.MySpace kne setting blek jam otak aku neh..x pcaye ak bgon2 da tgahari.
mmg xnak kesian la bg can tdo kejap tros die blasah setengah ari tros tdo.
tp pastu tros ak cpt2 sbb kne g bncang ngan org pjbt kiy n crik lecturer kat fst n duty kat pusanika plak.klas ptg ade lg.
mlm ade keje 4 smayang hjt kolej pastu trening tarian n pegi upsm tlg2 ntok esok plak.

lps ak da rse tdo
pastu tdo mule menunjukkan belangnye..

-scr mendadak
ak trase lteh sgt sbb da lme xtdo mlm.

-asek trase
"bestnye kalo bole tido"..

MySpace
-aku malas giler
nak wat pape n ak nak kesian kat dri ak plak.

"klas pon da stat termiss"
(exam pon;aku masok dwn-aku jawab2-ak blah..)
-ak da penat
byk2 ari xtdo n xmakan nasik bbrape ari..

-ak da boring
kene kesane kemari jugak time malam2 pon.

MySpace
-ak terkilan
sbb dh slalu ngantok xleh nk kontrol lgsong dlm klas2.(lapar plak tuh)

-ak penat
dah try wat keje2 tp kne fire gak ngan org2 yg berkaitan.

-n aku nak blek umah sgt jumpe family ak
(tp xsmpat sbb responsibilities sbg s.u,tkp,ajk n penari lg).
pe bole wat lek2 je la.
lg 1 level 'indifferent' ak menjunam naik woo,
ak cam kurang peduli kejap mende2 nih.
kejap je la.

haa byk giler kan belang2 tdo nih.
cam kuda belang ke hape dah ntah la tp ade aku kesah?
seb bek aku laki,rasional lg bole try lek2 wat tatau je.
p.ramlee ckp "ni semua cobaaannnn..."
entry2 yg bwh2 sblom nih pon ade eksplen.
kalo pompuan mgkn dh mood swings ah
sbb undeniably,
pompuan kn lbey kpd emotional approach sket dlm look at things.

MySpace

n ni le critical point aku (kot)

Wednesday, March 4, 2009

tersenyum lebarrr aku ngeee.....

salam n slamat sjahtera.

okeh skarang le ak nak citer 1 mende yg wat ak tersenyum dlm mse 48 jam neh.
heh3.(sbb ade org asek tny )

fenomena senyum lebar2 non-stop yg dialami oleh ak neh bukanlah sbb kne sakit yg tarik otot muke ak jdik tersenyum (siyes no offense)
ataupon sbb eksidenteli termakan kerang busuk (yukss..sbb ade pribhase 'senyum cam kerang busuk' kn)
jaoh skali menyerupai unsur2 kambing (sbb ade prbahase 'senyum kambing' plak)

tp sbb neh, n ade kisahnye iaitu '
'dendem"..
ok,sbnarnye ak ade mslh meng'word'kn kisah neh sbb ak still lg hepy (haha!)MySpace
n its good 4 me 4 the sake of my inner motivation.

ak simplekn citernye yeh,ok redi.
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa (trk nafas dlm2)

aku MasuK team TariaN wakil KoleJ aku NtoK malam GeraK gemalai NiH.nme performance kitorang ntok part kreatif adelah''DenDeM".MmG KitoranG aWl2 training lG SukE NgaN TaRiaN NiH SbB dye BesT SangaT n KitoranG EnjoY GileR NgaN MuZiK n KarEogRafiNyE.Mlm PerformancE kitorg turn 1st,tp SumE wat all out.haha pas2 ade pulak bberape kesilapan step yg jdikannye lbey chantek n ssh nak wat.KitorG xde RezekI MnG tp rMaI org bg KoMplEmeN n PujI2 KatE dOrG igTkAn KitorG MnG NtoK KrEaTiF(at least).ok FinE KitOrG xla KeSaH sGt sBb 1st TrY kn n SumE all OuT dh EnjOy PuAs AtI.Pas2 AdE blogs RevieW MGM2009 dlm tenet yg NtaH la x TaU SapE Neh KritiK KoLej2 LeN tp HighlitE KIY 'dendem' SbG "mmg best" n "1 SaingaNsengit" zaaba yg MenanG.

n thats enuff 2 make me n electra(the team) happy! taukah rase dihargai ini?haha n glad 2 know dat people were entertained !!(smpai ttggl impression kat org2)

terime kasehh thanx y'all
MySpace
electra usaha!em!

n im really fired up for the next performance

Tuesday, March 3, 2009

khas untuk kawan-kawan ku

MySpace
x senang dduk ak
bile prasan yg kawan-kawan aku cam terbeban ngan problemo2 dorg.
MySpace
mcm2 hal yg kene pikir + tanggungjwb2+ study expectations
n ape sgale bagai lg

dah la pengaruh kwn amat besau kat aku neh..aiyo.
hey kwn..lek2..
bace neh..i hope it'll comfort u.

Adakalanya....
Hari yang panas dan ceria
Bertukar mendung seketika
Mentari merangkak pergi
Gumpalan awan bertandang sisi
Hati gundah
Tercari-cari
ke Mana perginya mentari yang dinanti

Begitulah hidup...
Di saat kau selesa dengan kehidupan
tiba-tiba kau diuji dengan kehilangan

kehilangan nikmat harta
kehilangan nikmat ilmu
kehilangan nikmat rakan dan keluarga
dan kau meratapinya....

Bila kau memandang segalanya dari Tuhanmu...
Yang menciptakan segalanya
yang menimpakan ujian
yang menjadikan sakit hatimu
yang membuatkan keinginanmu terhalang
serta menyusahkan hidupmu
pasti akan damailah hatimu kerna...
masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia?

Bukan Allah tak tahu derita hidupmu...
retaknya hatimu
sengsaranya sukmamu
Mungkin itulah yang Dia mahukan
kerna
Dia tahu
Hati yang sebeginilah
selalunya lebih lunak dan mudah untuk
DEKAT dan AKRAB dengan-Nya

Saat hujan turun membasahi hatimu
kau menangis kerna
merasa beratnya ujian tidak tergalas
~SenYumLaH~

kerna

Allah mendatangkan kepadamu pelangi nan indah
selapas hujan sirna kelamnya


' krn Allah tidak membebani seseorang
dgn ujian yg x mampu ditanggung oleh hambaNya itu '
Ia mendapat pahala (dari kebajikan) dan ia mendapat siksa (d
ari kejahatan) yang dikerjakannya'
(2:284)

MySpace

memetik kate2 abg hasan upsm,

" bile bz ni je la kite trase tension prasan x? , lps abes program ke sume neh,tensen pon abes skali..sbb xkn tension x bersebab kn. "
" bile kite dah btol2 tensen tu mknenye kite da smpai titik genting kite, try handle elok2 jgn mkin tension.lps tu kn,kite akan jdik better person sbb da overcome trying time kite,da lepas 1 titik genting kite."
" n lps tu bile mende same brulang kite da bole lek2 je lalu sbb titik genting tu da brade dbwh kitaa"



MySpace

*urusetia pembangunan sumber manusia mmg byk tolong me'manusia'kn aku dlm bbrp mende

poster berkuasa mental..

salam n slamat sejahtera..

another story to share neh,
sejak 2menjak kebelakangan nih ak mmg trase agak bz nk berblog pon susah heh3.
tringat plak senior2 ade cakap dlu2,
"sem 2 taon 1 nih mmg bz..so prepare la.bole smpai pointer drop ,dan lg blablabla.."
perghh mmg betol laaaa ,
full mark ntok senior2 tersebut.MySpace tahniah.syabas.MySpace
n cam tau2 je kn,rombongan masalah2 pon dtg la time2 kite sebok ngan ke'bz'ian neh.
MySpace

lg 1 sejak 3menjak kebelakangan nih gak ak prasan
yg kawan2 ak pon cam ditimpa beberapa mslh2.
ade mslh personal , ade mslh stdy,ade yg mslh rumajaaa..ape segale bgai lg byk la.

ade yg putus cinte pstu gile2 ah frust smpai nmpak stiap ayt sume berbaur kejiwangan luarbiasa.
ade yg homesick tahap glokal tringat rumah dengan giat.
ade yg tension ngan stdy lg2 bile dpt lecturer garang (tp sbnarny baek) yg direct hentam dorg.MySpace
ade gak yg xtau le mslh pe tanak bgtau MySpace tp nmpak cam dah jdik patung je..blur xde prasaan.(pastu slalu ckap "biarlah ak sendiri.." , "i'm gonna leave this world..", "ak kne cuci memoriku ini.." n ayt2 len yg menyeramkn).
pon ade gak yg bru tersungkur bedebuk! guling2 xbngon2 MySpacesebab tjatuh cinta..n jdik mslh gak bile die sndri dah abai skeliling.

tapi pagi2 td lg ak dah gi PPU kn, ak ttengok 1 poster menarik neh kat board bilik teacher Aida,lecturer speech comm aku.
lme ak tgok poster tuh....
best2 ak suke2 idea nye (xtau la nape)
bole dijadikn solution kpd problem2 dugaan2 neh.
ni la mendenye>>>


MySpace
hey u know what
!?
ni la yg aku tngah try wat woo..mmg ade wat.
dluar sedar aku wat mende2 neh ntok balance tension2 yg ade neh.

-getting involve ( perghh mmg..check!)
-relaxing( check!)
-doing something creative (uish..check jugak!)
-learning new skills (huh mmg new..pon check!)
ok yg len2 tu ak x sure la plekk.

(siyes xde lgsung unsur2 bangge, tp tgh takjub
ngan mende tg cam kebetulan neh)


things dat i wanna say here is
feelings are one thing that exists within ourselves.
a variable,a part of ourselves that changes as things unfold.
it's good but it also can turn ugly sometimes.
n we can try to control it.
and when we get total hold of ourselves n our feelings,
then sng2 je bole counter problem2 neh.
its called mental health-kesihatan mental (bkn mentol) yg jdik key kpd ketahanan emosi.
mind over matter -that is what i am saying now.
harharhar.

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.