Monday, November 2, 2009

it happens ia berlaku

salam n selamat sejahtera guys n girls.

yeaah i know i knowwwww
another entry (read:again) will be overrated for the likes of this blog owner (read:me). added that it's THIS season.
aku dah update blog sebanyak 4 kali dlm mase less than these 24 hours nih.
be it 4 times. 4 kali sehari. gila produktif walewelelewelewehh! *_*
tapi kali ni aku baru je lepas suatu s.e.s.u.a.t.u...intriguing.
and i am intrigued.

1016am
tadi baru lepas dapat phone call dari 1 nombor yang x dikenalpasti. cakap suare2 slow2 beradab habis. ayat2 semua bace skrip tatabahasa perfect. mengaku sebagai wakil daripada ASTRO.
MEmula die tanye aku ade astro tak kat rumah. aku ingatkan kat rumah aku duduk kat kolej skarang. aku jawab "takde"
Tahniah Encik adalah nombor terpilih yang dipilih oleh ASTRO secara rawak untuk MEMENANGI 1 SET ASTRO secara percuma. dapat 1 dekoder+satellite dish free xpayah bayar apa-apa. HANYA KENA BAYAR CAJ PEMASANGAN dan CAJ pakej bulan-bulan SAHAJA.wahwahwah

eh?
caj pemasangan= rm 10
caj bulan-bulan=terpulang, amek yg paling murah 50++

FIRST RESPON aku terus pikir best2.rumah aku dah ade astro pastu nk pasang kat kolej apekes pulak.terus SNAP!aku nak pasang astro ni kat bilik UPSM le. dah murah kaw tim le ramai2.
(first respon ni bertahan lebih kurang 10saat)

"so macamane encik?"
TERUS AKU RASIONAL BALIK. call ni x address pon aku sape name aku die TAK TAU.maknenye ni die ade nombor aku je. ape ke sumber rekod die cilok nih?
pastu dari mane pulak die dapat no aku ni list rawak mane? astro kat rumah nun register name ayah aku.customer service apekah ini ha?
kalau aku setuju accept 'lucky reward' ni ade la karang kene prosedur itu ini bayar lebih2 sikit banyak.
"no thanks i think, still a student"aku cakap.
"ok, terima kasih encik*end*"tamat teros conversation.

pastu aku cek website astro.no such offerings are, well , offered.
takde begitu. sape yg pakai name astro

people said curiosity kills.
.this time ,curiosity saves.

beware of 052360899

yep thanks for that also,now i have my own experience of being approached by a syndicate :D


100th entry!!!!:) :) :) :)
jubli emas nih 100th nih.
ok sempena ni lepas exam aku isytiharkan break utk semua boleh balik, xde kuliah. ha'ah lama.
ok ok sama-sama.
thanks for stopping by! you're alright.

7 comments:

fatimah raihan said...

hahhah... mine experience like is somewat like dat....diorg said dat i've won 3000 ringgit!! giler ar....
then, yg bengong nyer i followed the instruction...sampai leh gi atm and sampai satu part dier suruh transfer kredit kat no maxis... nak cairkan cek kate nyer.... langsung...i just hang up! hahahha

SyakieraRusli said...

haha..tipus sume itu..gud loqman,jgn trime fon cal yg bgtu..btw,d cheapest astro package worth rm 30++..hm2,mmg nak kne tol org2 bgni..hanta report polis jer lah,sng citer..xder org len kne lagi..ryte? erm & ive suggest b4 to put on astro in bilek upsm, but d responses i received is a bit -ve,huhu..gdluk exm bro :):)

Judiene said...

waaaaa, bgs btol la keme ni..berfikiran rasional..cre berfikir mcm CSI..kalo apply keje CSI, cmfem dpt..huuuuuuuu~~

:))

SyakieraRusli said...

akak tag ko..har3..(gelak tensen stdy)

Mun'im said...

hey3..astro..

baru dpt kol yg same minggu lepas..

kalo btol mahu jugak..

hoho~~

Alinotnot :) said...

alin dah kne 1 year ago. huuu~ aduhai.

lokman.keme said...

timah~
naseb bek ha..save some (or total) curiousity..heheh

judiene~
csi kah? so i choose miami then...sebab..
ngahaha

kak kiera ~
tag ke?

munim ~
aku pon mahuu
hohohoo

alin~
ooh
hey but i can happen again.hati2 ye

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.