Monday, November 9, 2009



s
ekarang ni ade satu macam problem dekat laptop aku nih. dah detect dah aku tahu dah.
ade 1 malware reside somewhere nih macam virus perangai nih. dari effect die aku tau cmane die punye program. dia 1 malware yg programming simple je. c++ maybe. program ni just execute ,return value dan outpuuuuuuuuuuut je something sampai xde penamat kot. infiniti. dia akan terus loop dan tak return2 *panjang harakat infiniti*. kalau output nombor , start la ngan 1 sampai banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk terus je memanjang counting n still counting. infiniti.
akibatnya slowly output ni akan bebankan hardisk aku. memory laptop aku. kejap 13gb free..then later 11gb lagi later2 lagi2 later makin sikit sampai merah2 mayday2 achtung2!
output die yg tak berkesudahan amek tempat dlm memory allocation. slowly2.

sebab output2 ni, kadang2 hang berlaku.jika overload,memory of course le nanti akan crash teros.

mcamane aku tau mende2 ghaib mcm ni? *sebab tak nampak pon mende tu aku men titik je*
because of bioinformatics. i am one of them. :)
aku belajar faham benda2 ni.





sekarang ade mende seakan2 macam ni jugak dalam fikiran aku. sentiasa output random thoughts yang makan space dalam fikiran ni. mula2 sikit..then banyak sikit..then ambik lg sikit last2 sampai macam macam lahh. mende2 ni dah reside lame dah duk diam2 dalam otak.
keje nye bagi memory load fikir2 macamane macamane. mende nye pon simple je tapi akan terus outpuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut je tandom thoughts and concerns. buat aku berfikiiiiiiiiiir je kejap ni , kejap lg mcm ni pulak..tambah2.slowly2.

sebab random thoughts n concerns ni, apa yg mungkin berlaku?
kalau overload? ape yang mungkin berlaku?



mcamane aku tahu mende2 mcm ni?
hahaha jengjengjeng

...aku belajar faham benda2 ni :)


12 comments:

opahcute('',) said...

hoho....dok phm...hehe...

Privacy_Resident said...

nanti lama2 jadi berat.
nanti lama2 jadi penuh.
nanti lama2 jadi hang.
nanti lama2 jadi stuck.
baik cari anti malware.
baik cari penawar kusut.
jangan nanti laptop jadi rosak.
jangan nanti hubungan jadi sesak :)

Anonymous said...

jengjengjengjeng

naziha ismail said...

ade word 'bioinformatics' di situ ye...trase cm kene tag plak kt post nih....lalalala..... =p

lokman.keme said...

bioinformatics best! heheh.

things r under control.
we are too:)

♥SYAFIQAH ♥ said...

lalala~ ^^

sharamli said...

akak xphm ap2 p0n psl bnda ni dek...

bi0medic tw la..heee

lokman.keme said...

opah~
nnt bile2 lenkali ko ingatkn, ak eksplen opah ye.

topex~
oh oh sempat juga berima-rima heheh.
orait pex akan diusahakan..:)

anonymous~
oo,jeng jengjengjengjeng jeng
*baca pelbagai NaDaA*
(bahase jeng2 maksudnye??)

jiha~
u r one of us too!
heheh:)

syafiqah~
oh new here rite?
thanks for stopping by syafiqa;)
lalala~~

kak sha~
oh kak sha!plis jgn delete blog!
hohoho..

:: Miss Jajai :: said...

hidOp bioinformatik!!!!
lalalalala~~
^_^

Anonymous said...

bahase 'jengjengjeng'
maksudnye mcm tuan blog
ni maksudkan la
ehem2
paham2 ler

...sarah n... said...

haha. jiha. kenape saye pun rasa mcm kne tag! terus nak komen saje rasenye.

qishie said...

laptop aku selalu hang.damn la.
beli baru karang.T^T

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.