Wednesday, July 8, 2009

.'kurang sihat ' is different than 'sakit'

salam n slamat sejahtera

ni pulak entry lepas mmp (Minggu Mesra Pelajar) student2 baru.
awal2 sesi baru ni pulak dah kurang sihat.

bukan sakit , tapi kurang sihat okay . kesihatan itu berkurangan tetapi masih ade jugak walaupun kalau sihat tu Ultraman lampu kat dada tu dah nyala kelip2 nenong2 emergency2 help2 dah.

bukan aku je yang dilanda demam ni . aku tengok lepas sorang sorang pc kene demam . mgkn ni demam post-mmp kot . aku pon xtau ade ke x demam post-mmp nih . lepas mmp semua pemudahcara dapat demam . nnt aku masuk lab buat research sket . mane tau mgkn boleh dapat anugerah nobel discover penyakit baru . dlm nama penyakit tu pulak harus la ade name aku kn. khkhkhkh

oh demam aku pon dah mula nak kebah dah . kedegilan aku nak makan ubat sebelum ni mgkn buat demam ni prolonged sket..okay la prolonged banyak . terasa jambatan goyang-goyang . sampai tido meracau style english country whut's op yaw peeps?. tp for the sake nak bg can kat body reinforce immune response.

smalam pegi pusat kesihatan , kekusutan dpt diselesaikan & ade mende2 yang baru kau tau . mule2 aku agak risau kalo2 aku terkena selsema babi H1N1 tuh . fyi, aku adelah antara team pc frontline ukm yg 2 hari first tu ade kat klia & lcct ntok welcome students2 yg dtg ngan flight . foreigner yg berwarna warni ramai . ak pulak ade cakap2 ngan dorg bile dorg tumpang tanye . tp doctor tu cakap aku okay xde pape . sbb simptom selsema babi tu akan surface within 24 hours of infection . okay alhamdulillah syukur . kekusutan diselesaikan .
*468 kes selsema babi H1N1 dicatatkan setakat ni di Malaysia.

masa kat Pusat kesihatan jugak aku perasan beberape mende . walaupun jarang2 sangat pegi pk ni tp doctor2 n sume warga kerja kat pk tu mmg baik . cakap sume lemah lembut ala-ala heliza syurga cinta . seb bek takde muka mcm heliza kalau tak harus aku jadi regular customer PK terus . aku tak tengok lg pon syurga cinta padehal

suara lemah lembut tu 1 hal , tapi aku aku perasan jugak suara yg buat announcement guna p.a system dlm PK tu macam suara dlm cerita ultraman dulu2 zaman2 video tape tuh . perghh gila syahdu . bile die wat announcement panggil2 orang sentap terus memori childhood aku haha . eh pernah tengok x ? alah yg bila cerita ultraman jepun dulu2 di-alih audio-kan jadi b.i , yg bila mulut blabla gerak lain tp suara keluar lain . same woh suara tu . maknanya commercial .



oh 1 lagi , lepas habis jadi team PC pusat under kenderaan bawah pengangkutan..(???)...
i mean yg part handle transport student2 dlm mmp nii.

tetibe aku ade feeling2 simpati diatas normal terhadap pape yg berlaku kpd bas2 dalam ukm nih. sbb dah seminggu bekerjasama n kenal brader driver . aiyo haha klaka pulak .
bile terbace dlm blog jiha yg ade bas tayar meletop pastu pakej kemik2 sket..haishh .
alahaaiii ape sudah jadi??? kesian pulak dekat bas yg dah banyak berjasa . mmg sounds corny

sekarang ramai orang kene demam . ade yg plain demam ade yg pakej ngan aksesori mcm batuk n selesema . ade coursemate2 ku yg demam . ade rakan2 selectureku yg demam . ade adek beradikku yg demam. ade senior2ku yg demam . sir si roomate ku pon dah start demam . ade rakan2 ku demam . harap semua cepat sembuh . demam2 pon jangan tinggal solat . trimas kpd siape2 yg amek berat time aku demam.tepok tepok tepok terima kasehh!

ni ada pantun 2 kerat:

dgr2 kate konon ade strain baru name H1N2 ,
bile kene perangai macam HaNtU...
EeEEEeeeeeeeeEeeeeeeEEeee.. bajet seram



dan kurang sihat is different than sakit , terima kaseh

11 comments:

...sarah n... said...

demam pon ade pulak idea nk berbelog..? pergh! beloger sejati la kau.

safri@chaie said...

skg ni musim demam mungkin.. besenye datang pas musim buah.. ahaks..

Judiene said...

selamat ko keme
kalo xaku dah kene pgi umah ko dah
memorial service ala2 MJ
hehehe


p/s ~ umah ko kt ne??

aini said...

la hai~



demam ke~



byk sgt mkan buah2an tempatn ah ni~


hehehhe~


H1N1 ni memg scary~cepat je menular..


tp ad lak y sempat wat lwk,depa kate: xramai owg takot ngan H1N1 tp rmai y takot B1N1..

xtaw la sape y kate cmtu~

by the way, dis week adelah mggu y paling stress( sebb kene blaja dlm mood cuti kot..hehe)

n,wish u..cepat sembuh la dr demam tu~hehe~

sharamli said...

sket2 nk demam..
xmach0 laNgsung..

0k..silap..kurang sihat..

Asyraf said...

seb baik ader room8 yang prihatin.phewiit!!hehe.aku harap aku capat kebah,tak sangop bayangkan malam perhargaan PC kenduri durian tp aku tak dapat makan.hehehe

Alepela said...

syurga cinta best...lyn~~ n_n

haifa said...

alololo...
demam ea..ciannn..
hehe...
mga cpt2 sembuh..
jg kesihatan..skunk mmg musim demam..
n sebagai ubat yer..

anda di tag!!!
haha..makasih ya.

~ i K i N ~ said...

haha..
kesian demam, dgn laki2 aku skali demam...
senang ckp,
dak2 electra rmi yg demam,
tggal aku sorg je yg chat kot?

sedap mkn bubur?
hihi~
susah payah aku carik kn tau~

T.O.P.E.X said...

x malu demam.
eeyuu sgt :P

p/s : bkn ayat aku. ayat palsu ni.

Alinotnot :) said...

thniah cz da sht oke :)

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.