Sunday, July 12, 2009

.i rest my case.

memang marah la aku kalau macam ni hal sebenarnya!


tetibe starting2 nak gempak2 kan.
huh
tapi mmg gempak pon . serious hal ni . kalau betul macam ni memang kita boleh jadi macam " apehall ko buat camni ?". pastu marah .

ok begini hal cheritanya.
pasal game . Guitar Hero . pernah dengar ? tapi bukan sebarang cerita pasal game yang boleh buat marah2 nih .













mmg suka la muzik nih . telinga dah terbiasa dah dgn sounds n noises . passion sampai boleh sort satu2 bunyi dalam lagu tuh . yg mane bass rhythm lead drum dlm hingar bingar . best2


pastu bila boring2 main la ade 1 game nih. Guitar Hero kita main gitar hit the chord ikut lagu . konon2 macam kawal guitarist tgh perform n kita hit lagu tuh ade meter indicator la bagai .interaktif . you rocks! layan la . best2

tapi main2 perasan ade 1 berita . masa ni dah lama dah tak test main Guitar Hero . aku pon bukak balik game tu nak test betol ke berita nih .

aku try main & aku pilih concert yg buat kat stage tuh . aku pon tengok...

nahh..#@$@ Guitar Hero pon ade unsur2 anti-Islam yg baekk punya dorg ty nak cover. ade dlm 1 option stage performance kat lantai stage tuh ade kalimah Allah . pastu bila main game , watak yg kita kawal tuh mmg berdiri kat kawasan ade kalimah tu . so mcm kalimah tu letak kat kaki aje . pijak2 .


aaeeeiiiiiiiiiiiIIII!!!! MySpace

klik ntok gambar besar for better observation


kat stage yg bawah ni la ade tulisan kalimah kat lantai tuh . nampak x?




x jelas? kat bawah ni nampak x ? arghh



mmg perangai terkutuk betul lahh!! kat stage tuh kat kaki yg guitarist lompat2 pijak2 tuh.




memang pandai nak sesatkan umat Islam walau dengan game aje. yg x pasal2 jugak nak selitkan mende sensitif macam ni apehall arrr?? gilak

umat Islam beware .
mesti banyak lagi unsur anti-islam yg bersepah dalam mcm2 mende keluaran Barat . dan dalam game atau ape2 saje lah yg korang rase tgh addicted tuh .
who knows
lepas tu dia buat kita rendah2kan Islam indirectly . lame2 directly nauzubillah..


i rest my case!
tanak main

7 comments:

~ i K i N ~ said...

aduhhh...
dasat sungguh!
aku rase laki aku ske maen game nih..
aku penah tgk die maen...
xsangke plak game nih anti-islam...
org barat mg saje nk sesat kn kte..
n kte plak syok je maen game 2 tnpe sedar...
hurmmm~
ape nk jd laa~

Asyraf said...

btol,mmg aku pown yg ajak lokman main dulu.tak sodar plak.tp aku dah rest kes ni lamer dah.dah takder pown dalam laptop aku.HURM!!
nauzubillah....

Judiene said...

astaghfirullah halazim..
aku xla men sgt game ni tp rpe2nye ade gak mende2 cni
Ya Allah..
tq keme coz gtaw ktowg about this
this is so sucks!!

sharamli said...

dah2..jgn maen dh..

T.O.P.E.X said...

nasib la aku xtergerak nak main.
isshh2..
mcm2..

Alinotnot :) said...

senpai,
mmg byk pn game gini.
game CS pn ade jgk.
game ape ntah lagi. lpe lah.
game guitar hero tuh rmi kot maen.
xpe2.
yg pnting u've done ur part;)
thniah senpai.

Anonymous said...

slm..owh..bahayanye permainan game sekarang..ade sesuatu disebalik game 2 ..kesimpulanye klu nk main game 2 cek dlu ek..

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.