Sunday, July 5, 2009

.entry abes mmp.

salam dan slamat sejahtera.selamat bukak sem baru semua:)
selamat datang jugak adik2 baru.

td aku baru balik 1st mapley ntok Lokman2ndYear nih.mepley PC2 pusat yg xde tempat kat dinner kolej masing2.oh time tu kebetulan ade match TM Liga Super . thegreatsuperawesomeKelantan vs Selangor woo.gile teruja aku tgok Kelantan Red Warrior main open style betol . beautiful football tuh mmg ade!walopon menang 3-2 je tp Kelantan dominate match ngan some great moves okay .Gomo Kelate Gomo!Olek Olek Olek
hahahaha

*oh epl.oh liverpoolfc..bile season dah abes maka sunyi lewat malam hujung2 minggu ku.mapley pon xde orang sgt...tu le yg teruja sgt*

ok pasal mmp pulak.
alhamdulillah minggu mesra pelajar (MMP) ukm 2009 dah habis.jadi pemudahcara nih bukanlah suatu yg baru bagi aku,tapi jadik pc bagi mmp dgn adik2 mahasisawa baru nih agak lain macam terasa.rasa2 yg positive i mean..yg buat aku tersenyum :)

aku jadi pc pusat bhg pengangkutan.PC yg under UKM admin dan bukannya tertumpu dekat mane2 kolej,tapi sume kolej teros . kejenye arrange n coordinate transport2 yg sume student2 nih nak pakai dalam MMP nih . syukur semuanya ok dan aku rase aku dah jalankan part tugas aku dengan BETUL dan SEPATUTNYA.mmg ade PC kolej2 yg xpuas ati kot tapi sorry idc itu yg SEPATUTNYA aku buat heh..

penat mmg penat la jugak.aku percaye sume PC penat menghandle sume ni kan.tapi seronok woh.pengalaman tu best.yg selambe nye adelah awal2 nak start mmp tu aku dan konco2 ready kat lcct ngan KLIA ntok welcome student2 yg dtg ngan flight kn.2 ari kat luar ukm (lcct n klia) n the first 2 days mmp tuh program pack jugak.pengangkutan pulak banyak nak pakai..so aku 4 hari tu tak mandi ngan sempurna..eheh

yg kelakarnye pulak kat klia tuh kan, 'paging board' yg kami pinjam dari klia rosak sbb terjatuh.yg UPSI punye pon same tapi lagi dasat terbelah terusss..hahah.kitorg gelak2 je memikirkan naseb kitorg yg berkampung kat klia tuh.akibatnye? aku sbg wakil PC ukm n didy sbg wakil PC upsi terpakse mengadap admin klia punye la lame to sort things out..seb bek last2 settle.khkhkhk

yg peliknye pulak bile dah duty ntok urus2 transport dalam ukm nih. aku mmg banyak le gerak sane sini ngan motor.seriyes banyak.tetibe something hilang kat motor tuh.apekah yg hilang?apekah yg something tu?

kat tempat pemijak kaki tuh.haa tgok kan dah togel tggl batang besi tuh.mende pemijak kaki tuh le yg hilang.hape ntah panggilan proper die.



behold...pemijak kaki rubber..mende ntah name proper
ok ni lah mendenye.the one-of-a-kind pemijak kaki motor.gila dasat mende nih hilang,aku nek motor je sedar2 dah hilang xde.nyaris aku nak repot polis kes kecurian oleh toyol pink.

rupe2nye tertanggal laa (of course la,dah kate takde).
sebabnye-aku slalu amek lap corner baring smpai pemijak kaki nih terseret kat jalan.last2 tercabot teross.pastu berdiri pulak atas motor time tgh nek.
hilang memule jmpe kat pusanika.naik2 hilang.pastu kat roundabout ukm.naik2 hilang.pastu roundabout kat blakang zaaba.naik2 hilang lagi.pastu kat jalan stadium ukm.
seb bek x jatuh time aku kluar ukm.kalo hilang kat kajang ke bangi ke mampos aku nak jumpe balik.

pastu yg merepeknye pulak,henset aku buat hal.pagi hari ke-3 mmp tuh tetibe die jam scroll button tuh.nak gerak2 menu atas bawah kiri kanan sume jadi haywire.dah la tugas aku nk kne keep in touch ngan kolej2 n ajk2 n lain2.seb bek akma bg pinjam nset die kat aku.adoi laaa..nmpak gaye nk kne repair la henset nih..

yg seronoknye pulak mmg banyak. oh ade masa free je aku pegi kolej aku nak tgok adik2 junior hahaha.kalo x pegi kolej aku pegi dectar tgok adik2 kolej yg masuk kebudayaan mmp. bersemangat betol diorang nih.bagos1000x. budak2 ni bersemangat,ni le yg buat aku seronok.


yg dilemma pulak adelah time malam penutup kemuncak mmp-Perang DECTAR tuh.ehehh..
kami sbg org2 in-charge ntok transport kolej2,dan aku sbg yg in-charge ntok bas2 zaaba terpakse mengcancelkan 11 bas kiffah tuh sbb dah lewat sangat . ni adelah keputusan bersama semua PC pusat . dah pukul 12 lebih tapi tanak balik kolej walopon bas dah tunggu kan (mmg la dah perang dectar heh3)
tp sepatutnye kolej dah sgt semangat kan ; so demi semangat nak hold jugak dalam DECTAR tuh,rela & redah la pape yg terjadi (ditinggalkn bas misalnya). baru le betol kental dah nak jugak!
kami PC pusat lebih banyak nak difikirkan dr PC kolej.PC kolej mase tu fikir taknak keluar DECTAR , lawan2 cheers , kebajikan budak2, taknak kalah , nnt balik lewat pon xpe kne hold jugak bas.
tapi selain mende2 tu,PC pusat fikir jugak kebajikan brader dan pakcik2 driver bas sume yg dah sepanjang mmp bg kerjasame kerja tungkus lumus ntok transport budak2 sume. keesokan awl2 pagi dorg nak keje lagi. tak boleh la fikir driver2 ni ikut telunjuk PC kolej..yg taknak bagi bas pergi n sroh bas tunggu jugak sampai 2 3 pagi ape kes? jangan harap ok PC pusat lebih berkuasa..ehehhh. ade ultimatum PC pusat :D

tapi aku kesian jugak kat adik2 kat kolej zaaba sbb kne balik jalan kaki...tp xpe lah mungkin ade hikmahnya..

yg sedihnya pon ade jugak.tugas PC pusat ni kan lebih menyeluruh kpd sume 12 kolej.so x specific kat kolej2 sangat macam PC kolej .
yg agak sedih adelah bila aku x berpeluang same2 ngan kawan2 kat kolej mendekati adik2 . aku pon x tau..it sure sounds corny tp aku sangat suke mendekati adik2 junior n play the role as a brader fasilitator . cakap2 n that kind of senior-freshies stuffs...tp dlm mmp ni ak jauh sket ngan dorg sbb tugasan turbo PC pusat.

lagi sedihnye adelah bile malam dinner kat kolej xde tempat ntok PC pusat woo.
katenye mule2 tuh:
" tak kisah la awak PC kolej ke PC pusat ke jgn lupe tolong la same2 kat kolej..sbb kamu sume bermule dr kolej ni "
haa ni aku igt sape yg cakap nih.sume angguk2 time tuh. dan aku try bersame2 ngan kolej whenever aku ade mase free dr keje kat pusat h/q.
oh tidak aku x la kesah sgt okay .tapi bg seseorang yg semangat kolej agak kuat yg dah buat jugak mende2 ntok support kolej ( dan bukan setakat dalam the most exaggerated so-called pilihanraya campus) ade gak terfikir why? why? porque ? aitceh

oit kenape aku terfikir mende ni?oh sbb semangat kolej rupenye.rase nak ade same2 kolej rupenye..ok...




nnt gambar2 akan menyusul :D

3 comments:

...sarah n... said...

suruh kau amik jaksa jual mahal kan!

kalau tak, for sure la junior dah hapal segala garis muka kau.

Anonymous said...

time kasih abg pc
jasamu kukenang

aira said...

x pe roy..
byk lg mse yg ko ade kt kolej utk dekat ngn adik2 junior kite...
lek2 sudeh~~~

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.