Saturday, April 11, 2009

story 1: salah pintu

ni berlaku awal2 sem 1 dulu..mase tu ade lecture biomaths.ade kuiz pulak ari tu..ok abes jawab2 semua pastu mentor kami mr.gita (hampir nama sebenar) nak bagi la lecture notes.
mr gita ni wakil dr.azmin sham sebab dr. xde minggu tu ade hal.

mr. gita: "ok skarang saya mau beri nota pengkuliahan capterr 7, siapa2 boleh tolong ambilkan di kantorr PpsMm .?"

***cricket sound***

mr. gita : " siapa2......? "
penulis: "ok le biar saye pegi amekkan.nak berape ye nota kuliah nie?"

aku pon pegi le turun tangge dewan lecture nak kluar ikut pntu tepi kat depan tu kan.
aku pegang je tombol pintu tu aku rase cam pelik.kunci?
adekah...(aku pon berpusing ke blakang dgn pantas n perasan aku dah salah pintu! )
aku dgn konfidennye dah pegi kat pintu bilik janakuasa yg ade tules :AWAS! VOLTAN TINGGI:
bole pulak tertukat ngan pintu dewan lecture.siot tol..
ak ngan selambe je cover pusing blakang blek seraya bertanye "en.gita, berape nak nota nie?".

pastu dgn langkah tersusun kemas aku pon kluar ikut pintu yg sebenar.
pintu keluar yg sbenar tepi pintu bilik janakuasa tu aje.
aku dah tergelak sorg2 kat luar tuh.
seb bek budak2 ni sume xparasan sbb duk tunduk bace soalan.*beberape org yg bertuah je nmpak n gelak2 santai skali*

~haishh bole pulak tertukar pintu?~

story 2: aku pak guard yg tak tahan!

time ni pon sem 1 jugak.mase aku ngan coursemateku ezry (bukan nama samaran) smpai awal kat d.a.m.ade lecture GenChem pasni tp lecture yg sblom die tu xabes lg,so kitorng pon berlegar2 le kat foyer d.a.m itu.tetibe ade sorg amoichantek (mungkin nama sebenar) datang dekat aku dgn muke cam panik.
menimbulkan unsur2 saspen yang x keterlaluan kpd aku ngan ezry.

amoichantek :"excuse me boleh tolong saya tak? saya nak guna toilet lelaki kejap tak tahan ni....saya nak mntak tolong , awak tolong jaga tengok2kan kat dpn pintu,kalau ada org lelaki masuk bagitau. boleh x, please? "


*******cricket sound*******


aku ngan ezry terkesima.terdiam kejap.
#note that the ladies room kat d.a.m aritu kunci sbb ade repair plumbing.so tandas pompuan kat d.a.m xleh gune la.

kesian pulak 'tak tahan' nih. tp malu la aku weyh!daymm..
aku pon... escort amoichantek masok toilet laki...masok tandas n stop lalu aku sentry santai la kat dpn pintu tuh.seb bek line clear time tu.aku jadik le penjaga line atas dasar kemanusiaan walopon len macam je trase.risau aku weh.

trase mase lmbat la pulak berlalu *tick*tock*tick*tock*

tetibe nak dijadikan crite klas kat d.a.m tu dah abes,pe lagi budak2 yg kluar dr lecture tu masok la kat toilet..aiyo dah meriah dh toilet nih.cam mampos je..aaa~
aku pon : " berdehem berdehem "(signal)....

TETIBE AMOICHANTEK ITU MELURU KELUAR BERLARI2 KE PINTU KELUAR TOILET LALU KELIBATNYE HILANG DARI PANDANGAN.
seorang brader: " heh ade pompuan td tu!! die keluar toilet laki!!"
penulis: " eh? mane? ade ke?? x prasan pulak..".
aku pon meninggalkn brader tu yg bersngguh2 eksplen cakap ade pompuan td.
korg nmpak ke td?ade ke?
heh3...
*masok klas GenChem aku tergelak ngan ezry je*


story 3: bola punye pasal.

haa yg ni dlm sem 2.tempatnye kat kolej aku kolej ibrahim yaakub..1 mende yg paling best psl k.i.y adelah foyer die ade tv astro yg bole tgok bola sukati kite le awl2 pagi ke hape ke.
ok mase tu lbeh kurang nak dkt kul 12 mlm la.tp foyer meriah sngat ramai betol orang.
kenape?
sbb mlm tu kat foyer ade rehearsal koir performance ntok dinner kolej malam keesokannye.(ramai seyh!)
ade jugak chinese dance group yg buat training..kat bilik tarian ade full raptai protokol dinner.
mcm biase ade warga2 kolej yg duk tepi2 foyer tu gune wi-fi.
walopon ramai org, aku n rakan2 x ketinggalan selambe tgok tv astro tu kat foyer.
ade match bola mase tu.LIVERPOOLfc vs ASTON VILLAfc.

harharharhar

suasane kat foyer mmg meriah ah.
team koir dgn penuh penghayatan training lagu josh groban 'u raise me up'.
team dance chinese training tarian die yg muzik ala2 kungfu cambest gitu.
kat raptai protokol pon bising2 jugak.
kami tengok bola pon maintain aje.
*ketahuilah bhw aku fan liverpoolfc yg enjoy the moment of beautiful soccer*

Liverpoolfc men best mlm tuh! semua menjadi! aku teruja betol!!
last2 dgn tactical yg mantap men passing2 yg accurate dgn flanker yg keep switching position,gerrard pass bola kpd torres lalu torres direct run flick kpd dossena, lalu dossena through pass kpd gerrard balik & dgn utmost composure gerrard shoot lalu

!!!!!!! GOOOOALLLLLLLLLLLLLLLLL !!!!!!!!!

aku menjerit

goal

ya aku


**************cricket sound,again**********

my voice stormed out in joy and celebration,bergema foyer i believe,
all of a sudden.
semua yg tgh preoccupied dgn hal masing2 stop, diam, total silence fo a while.
terkejut kot???(mmg la)

lalu felo miss Amy bersuare : "kenape td?sape yg marah?"
aku diam membisu xtau nak ckp pe.
" owh..mereka tengok bola lah cik amy " kata yi ling coursemate ku jugak yg berada di tmpat kejadian.

orang ramai : " oooooooo........"

ok semua settle
tp aku segan.
aku x sngaje la weyh sorry la.
len kali aku x buat dahh

bila keghairahan datang..haishh
btw liverpool mng 5-0 time tuh,harharhar




7 comments:

...sarah n... said...

merujuk kpd story 1
aku antara yg betuah dpt nengok. haha


agak2 la weyyyy...nampak benor nak kaver malu...

buat buat tanya nak berapa konon.

kitorg tak tertipoo la wehhhh...

dan sepanjang kelas kitorg gelak berdekahberdekahberdekahhhhh


btw, nama yg ganti letr biomath tu en. faizul ke ape ntah. ala2 tu la...bkn mr. gita ye.

mr gita C++

lokman@keme said...

sarah~

aitceh ko nmpak jugak ke?
yeke..eheheh aiyo tu bese la mende gtu.(ayt tenang )
lek2 sudehhh..
-oh bkn mr.gita ke?
sory alu lupaaa

naziha ismail said...

mr. gita?...bler mase jd tutor biomaths?....dia tuka kos ke?....hahaha

name tutor biomaths tu fazrol...

aini said...

oyeah~




i luv the third story~




coz aku ad di tempat kejadian~




huk3~



dan selepas itu,





muke lokman jadi ~tut~





hahhahah~




xtaw nk ckp ape~





malu ea?




its ok~





dak2 kiy sume sportg~






hik3~

~ i K i N ~ said...

weh~
bapak memalu kn ah ko...
wakakaka..
btw, dewan kuliah mane ko wat malu 2?
fst?
wakakakka...
yg 2nd story 2 aku bley bayang ah cane ko wat muke bodo jek...
hahahahahah~~

Anonymous said...

lokman..
memang lawak...
haha...
klako siot..
muke memang x bleh blah..
hahahahaha

lokman@keme said...

harharhar..
memang unik kalo dikenang2kn balek..
pengalaman yg agak unik gak le.
story 1, 2, ngan 3 tuh.

what r the odds mende2 ni blaku kat org len eh??

sume tmasok dlm kategori:
' bole mbuatkn org senyum@gelak2 '

tu yg penting,
menyebarkan ke'hepy'an bg org senyum/gelak2.

harharhar "u r alright!."

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.