Wednesday, April 29, 2009

.se mangat ( 1 mangat je ).

ah salam n slamat sejahtera y'all

dudes dudettes semua.


pe yg korang nampak kat kanvas puteh bawah nih?


yang ni pulak?



lepas lek2 jap baru laaa aku bukak crite.

walaupun red warrior kelantanfc tak menang final f.a 2009 menentang selangorfc tapi ianya bukanla ke'tak menang'an yg x bernilai langsong.aku tak nak lah ulas banyak2 sangat pasal ke'tak menang'an nih.rase tak best jugak.lagipun perlawanan tu tak berapa sangat menunjukkan yg 2 pasukan top malaysia tengah berentap.light-light aje mungkin due2 team cautious sangat..x open sangat game tuh.

biase la adat game.
perasan tak aku tak gune ayat 'kalah' pon? tapi aku gune 'tak menang'.
sebab ni x dikire kekalahan laa...sebab SEMANGAT tu ade.
yheaa semangat tu penting woh.
ye la semangat le kelantan stay jugak main jugak sampai extra time bagai..
dah men 120 minit tuh woo.pancit abes tuh kalo aku.
last2 penalty jugak baru la 'tak berape nak menang'.
so SEMANGAT tuh penting woooo


kalo ade semangat je dah boleh settle kan banyak mende.
kalo dah nmpak semangat , orang xkan cakap n komen n kritik lebih2.
tengok la supporter je yg lebih2 ngate kalo team pilihan dorg x menang.
pernah x terpikir kenape player bola lain, x cakap camtu kat team & soccer player lain?
sebab dorg tau pe yg sbnanye berlaku atas padang mase match tu.
n dah rase semangat fight tu.
semangat kesukanan dlm kes nih.


memang le dlm standard state n condition *peh ayat chem* kite manusia cepat je nmpak
part mistake tu.walopon kecik keburukan tu jugak yg kite nmpak dlu.
xpercaye?
ramai orang akan nampak 1 dot hitam kat gambar white kanvas kat atas tuh.
yg kat center kanvas tuh.1 lil' tiny dot...nampak x memule td?

tp org x nampak dahh betape luasnye yg kaler putih tu dah,
its quite amazing how that little black dot somehow boleh overshadow ruangan plain white yg punye la luas lagi tuh.
bile white kanvas tu puteh suci je mmg orang akan jawab " putih "
bile ade 1 dot noda je *peh*, noda tu le yg di target.
org spot tu je.

ni analogi simple..tp mmg betol.
by now u should realize it.

kalo pelukis same2 pelukis die xkn cakap camtu oohh.
dia kan mention jugak pasal ke'plain white'an kanvas tu jugak skali selain black dot tu.
pastu pandai la dorg 'goreng2' psl white space surrounding tiny black dot tuh.
"the white space tu intentional n is the main idea blablabla black dot blabla"
pndai le dorg auta nnt nk ekplen.
.lihat lebih ke dalam sesuatu.to see more into something.
semangat artistik pulak dlm hal nih.


hmm..aku bukan pe,
aku wat post ni sbb nak menunjukkan semangat tu penting.
xkesah la pe nak jadi onwards tp semangat n determination tu penting hoo.
and then lepas tu no matter what the outcome n results will be,
people will see your determination.semangat kita.
*selalunya mst ada hasil lah semangat kite tuh..insyaallah ade rezeki*
to all my friends..member2 ku,
keep the semangat with u.nak jadik senior pulak nih.
harharhar

to all juniors jugak,
memang la semangat mungkin akan light2 je lps exam besar2 nih.
tapi cmane2 pon keep up jugak semangat tuh.
jgn lalai sangat k nnt hanyut pulak di bawe arus 'bebas buat ape' nih.
x kire la kat matrik,asasi,s.p.c ke hape ke..

cmane nak jadi semangat?
ntah tu terpulang la boleh punye.


try makan pulut semangat hantaran kawen sape ntah nih.



lepas tu tengok video nih.
harharharhar tengok cmane drummer tu semangat lepas bace entry nih.


harharharharharhar
ni pulak semangat over feeling musik barangkali.

MySpace
*wah aku gune musik dgn barangkali*

ok enough gelak2.*sakit perut aku*
what that matters now before u get the outcome of your effort is semangat.determination.
then org x akan cakap anda 'gagal'.tak sekali-kali.
orang akan kata 'belum berjaya'
sbb akan nampak semangat anda,
and its just about time untuk anda mengecapi kejayaan.


MySpace







20 comments:

aini said...

semgat aku da semakin kuat!~



thanx lokman~
patt ah ko jd head PRS~


layak2~


tok sume:
chaiyok2~
troskan usaha anda~
never giveup fwens~

pukat said...

peh man
kagum syiall

OREOO said...

SEMANGAT BRO..
rase nk ngis lak..
sbb terlalu smngat..hehehe..

thnxxxx a lot!!

drummer 2 melampau sgt laa smngatnyer..
xdk effect pape ke kalo TERlalu smngat??hahaha

Asyraf said...

aku stuju ang aini kat atas,patot la head PRS...mmg membimbing btol.kreatif ar blog nih....no tel aper yer bang,hakhak

...sarah n... said...

yang cameraman pon sukalah sampai sampai asik je fokus kat drummer.

drummer tu tgh high ke..? adehhh...


aku nak gelak pun macam kesian kott..

lagu bkn rancak pun, dia yang semangat sgt tu napa..?

mungkin dia ada affair dgn penyanyi tu.

sharkiey said...

aku sebenarnya tak paham aper2 pon

tapi layan jer

yeah hidop lokman!!!

Anonymous said...

yup thanx bro
baek~hihi
(n_n)

huhu tp memang pas spm ase penat sgt~

lokman@keme said...

aini~
hehe..^_^




pukat~
hah??



adek oreOo~
semangat sangat pon tgok keadaan haha
lek2 dah le kn..
moo

lokman@keme said...

asyraf~
huh banyak la ko.
mmg nak kne e-kutuk nih.


sarah~
haha tu la psl.
lagu da la lagu rakyat dorg je kot.
drum tu pulak simple kit je single pedal je pon..
tp main cam peh full kit
x tahan semangat tuh harharhar

lokman@keme said...

eh jo tlupe pulak nk komen balik kat ko.

senang crite ni adelah psl semangat tu penting xkire la nnt pe jadi outcone die nnt..

haa mcm lagu miley cyrus yg ko slalu nyanyi2 tuh.The Climb kn.

"ain't about how fast i get there.
ain't bout what's waiting on the other side"
"it;s the climb"

harharhar senang paham ni la ko.
*ntah betol x aku wat lirik sndri nih*

sharkiey said...

heylagu aweks aku tuh

ooo centuh ker
so biler kita nak panjat gunung nih?

aini said...

gunung?

lokman@keme said...

joe~

hah nak ke panjat gunung?
jom bak dtg ah..on je harhar
bukit pon orait jugak dowh.
bole nyanyi atas bukit ade rumput chantek xpenah lihat lala
lalala bukit yg chantek HEY!


aini~
ye gunung..haha

...sarah n... said...

haha.

perlu ke nyanyian bagai dekat komenan di atas..

Judiene said...

oit keme..
bkpo aku xleh bkok blog chaie??

lokman@keme said...

sarah~
perlula perlula
harharhar




judiene~
url webpage blog chaie tukar.
still bole bukak.
try lalu link komen yg chaie tinggal.

...sarah n... said...

skrg perlu7 ke ulang cakap dua kali..??

cis.

p/s: suka signature tu. mahu tiruuuuu.... yesss!!!

lokman@keme said...

suka maka buat la jugak
harharharhartal

aku pon suke signature tu lalu ak tiru dr blog yg aku ternampak.
^_^




p/s:
saje nk ulas.
aritu ko komen tanye drummer ni high ke kn?
tak,he's under aphrodisiac influence.harammmmmm

...sarah n... said...

ohh. skrg au tak tahu aphrodisiac tu apa..

sejenis virus..? *skrg under pengaruh mikrob*

nisa said...

hmm..
nice post.
thanks.

p/s:and nice narration in showing your points too!

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.