Wednesday, April 22, 2009

char kuey tiow is nice

salam n slamat sejahtera.

di saat ni aku tetibe tringat kat char kuey tiow.
mende ni adalah makanan bukan nama orang (bg mereka yg tak tau)
jangan salah faham.

ni bukan setakat teringat,ni pakej dengan terasa nak makan skali.
mmg fevret ah char kuey tiow nih.

sumenye sejak matrikulasi kat kolej mara kulim.
time2 ujung2 minggu kat situ ade pakcik staff bukak stall char kuey tiow woo.
peh n char kuey tiow die... mantop ah ! best ! berpuaka ! ade addictive effect heh3
bole ngigau budak kecik malam2 kalo tak de parental guidance.

*****tp serious sedap.*****
i guess thats how char kuey tiow tastes . nice..khkhkhkh

mmg char kuey tiow sebenar yg ori taste nye bole cari dkt belah2 kedah je...kot.(ini hipotesis)
huh kedai2 yg kat cni name je kunun'pulau mutiara char kuey tiow', pon xleh challenge.
bukan stakat nak challenge,nak kunun challenge pon x boleh.
jaooohhh amat rasenye.

aha aritu aku gi penang & kedah ntok prog kebajikan under PPSMk.i.y yg ku join
ade peluang jumpe char kuey tiow ultimate punyer. original dari origin makanan nih .
mls nak crite panjang2 baek aku letak gambar.













harharhar ok la statement last tu no komen..heh.
tp mmg aku pandai masak woo mende nie. tak percaya klik sini tengok chaie cakap.
blaja ngan pakcik staff time time kat matrik dlu.
*sempat lg sebab fevret*

tp kalo aku nak masak n nak jadi exactly mcm ultimate resepinye aku kne la ade mende nih..



yes, fire extinguisher.just in case,
sebab aku segan main ngan api besar2.
penah tgok api besar orang masak2?
begitulah.

*segan, bukan takut...lols ^_^*
*kalo nk tau resepi bole tanye aku harharhar*




18 comments:

...sarah n... said...

char kuey tiaw!

my feveret!

sekolah penang kalau ckp tak suka char kuey tiaw mmg nak kena buang daerahh kottt...

cari je mana cerok penang, ade je char keuy tiaw.

bukan sume org leh masak kott benda ni, kalau ko leh buat, mmg tabik spring ah!!nak dpt taste char tu, tahap raja raja kuey tiaw tuuu...

p/s: err....pole dancer? bawak2 le betobat.

aini said...

eh~



ko ni~



wat aku lapa lak time2 cmni~



aih~



woh~



t ko leh ar bkak warung 'char kuey tiaw'



hahahh~



da belaja kn?



bgus3~yiihaa~

safri@chaie said...

keme, siyes dowh btol la pe ko ckp..
aku g makan ari tu kat keramat.. dorg gtau c.k.t kat ctu tahap gaban.. ble aku g.. tahap reban pon je..
rindu gle r kat c.k.t kulim..
sluurp..(air liur meleleh)

sara~ keme mmg terer masak c.k.t la.. p, versi masen nye la.. hahak..

...sarah n... said...

ooo..lahhhh...ingt kan tere betul.

hampeh.

masen mesti sebab dia letak seasoning yg disangka kicap kottt..

err...

takpon, taste bud dia sudah season...?

segalanya mungkin.

Anonymous said...

hik3

pandai la bro wat dialog ^_^
funny hihihi~

nnt reunion bley bro masakkn ntok sy nnt eh?

huhuhu~

lokman@keme said...

sarah~

eh ko bukan ke org perak?
penang mcamane pulak?
betolll..aku reti buat.

pole dance tu x reti buat harharharammm.

lokman@keme said...

aini~

kene ade assistant nih kalo nk bukak warong.
tukang bg modal.harharhar..
aku masak pon silap2 aku jugak yg makan sbb fevret.
rugi2..

lokman@keme said...

chaie~

haha tahap reban ke?
ade tempat2 tu gebang punye la bukan main, mcm tahap gaban.
tp tahap jamb*n je dahla mahal, sikit dan rasa yg mengundang kemarahan yg tdk berbayar.

heyheyhey
masen tu 1st try pnyer..bese ah.
gune api slow pulak kn testing3..
heh

...sarah n... said...

duhhh..??

mmg le perak tp aku kan ke sekolah di penang.5tahun kott...lupa kah?

sah lupa.

oke lah.kau reti buat*tepaksa pecayalah, nak buat mcm mana dah kau beria2 mem'betullll'kan diri kau.

tp, psl pole dance tu, kau boleh belajar kan? kau kan seniman..


HA!HA!HA! (gelak mcm setan lagi)

lokman@keme said...

sarah~

sukati ko la sarah nk cakap pe pon.

lokman@keme said...

anonymous~

wah ni adek aku ke pggl bro2 nih.
hak3..
junior ke sape nih?
reunion tu jd ek? bile?

Anonymous said...

(.^_^.)
.. ..
hiihii..
marilah kedah lagi..
negeriku yang mulia ku taat dan setia untuk negeri kita..
(kalu sapa2 perasan ni lirik lagu penang..hehehe..)

aini said...

yiihaa~



lau cmtuh xde owg nk bg modal ah kt ko~



rugi jek~



ko gak y melantak t~hahaahh~




em~pe kate~ko jd pekerja angklung sam jek~


seng kan~hehehheh~



gerenti laku~oyeah~



then ltak dlm menu~


roy's c.k.t~


hahahhah~

haifa said...

hahaha..
patut la tiap migu nmpk ko kat kdi c.k.t kat kmku dlu..
ad hajat besau upeye..
p.cik 2 msti dh jemu tgk mke ko..
tp dia tahannn jer..
hua3x..:p

lokman@keme said...

anonymous~

orait2 mst pegi kalo ade rzeki lg.
kedah byk jugak makann yg best woo.
charkueytiow..nasi kandaq..paktongko..peh!



aini~

angklung sam?
err..x nak.
trase spt di 'luar negara' di dapur tu.
harharhar



haifa~

harharhar..
kantoi ko pon tiap2 mggu ade skali..heh3.

pak cik baik la ngan sume org.
si lil' baby die pon dah ngam aku woo..heh
bese ah 'regular cuctomer'..lols.

OREOO said...

oreowati dah smpai cni..
hahahha..
nice blog too bro~

elya~nadia said...

pergh!!!

wndu sama c.k.t mtrix!!!

seyes xde spe leh lwn r..

huhu..

lokman@keme said...

oreoo~

welkam2 oreoo~
hahahhaa oreowati gtu.



elya~

tau x ape..
c.k.t pulak yg diigt2 kan..heh3.
tp dah nk cane tu ikon ujung minggu kmk.
harhargar

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.