Monday, August 3, 2009

i love BABES!!

salam n slamat sejahtera

baru kemarin ade demonstrasi gergasi nak mansuhkan ISA...aku risau giler aritu n otak rancak berfikir2..sbb bukan GMI ( Gerakan mansuhkan ISA) je perhimpunan haram yg ade hari tu , perarakan Pro-ISA pon ade jugak skali buat..n tempat2 laluan perusuh sume tuh ade yg bertembung...

takut ade gaduh2 n riot tetibe..sebab skang nih ade je tukang2 cucuk yg kasi statement panas pasal even the just-happen unintentional incident n accident . sumenye kaitkan ngan sentimen n org2 sume melenting,

takut2 1 ogos betukar jd 13 mei .

pasal ISA , kerajaan dah maklumkan bhw ianya sedang direview semula..sedang dikaji balik pro n kontranye..untuk membetulkan ape yg perlu...sesuai ngan ap yg berlaku skarang.
REVIEW TAK REVIEW PON DEMONSTRASI TETAP HARUSSS..
dah jadi budaya yg....pandai2 la nilai sendiri.

ada pihak yg sedang bermain sentimen skarang..nak panaskan line..nak wujudkan 1 situasi kecoh huru-hara yg last2 akan menunjukkan kerajaan skrg x mampu kawal kekecohan ni.

kawan2 mahasiswa/i pon ade yg pegi jugak . nasib baik balik dgn selamat.kalau kena tangkap mesti lagi panjang cerita.

melenting dgn emosi..rancak berpencak dengan langkah sumbang di gelanggang yg belum sampai masa dan ketikanya.

bila difikirkan kembali...mgkn ade yang betul2 dah jumud dgn politik kepartian kat luar tu.
mungkin. laungkan kalimah2 suci , tapi yg Rasulullah S.A.W melarang aktiviti demonstrasi kerana mengikut budaya Yahudi?...dan larangan Rasulullah ni diubah2 pulak definisi supaya demonstrasi jadi 'halal' balik...lu pikirla sendiri.

mungkin ade yg saje2 nak tengok suasana 'meriah' dgn FRU menyuraikan keadaan.asap pemedih mata n semburan air pancut..nak basah ramai2 maka pergi la demonstrasi. mungkin..

ramai anak2 muda belia..yg turut sama berhimpun dan ber'demonstrasi' di tmpat n masa yg salah . ye lah...dgn kumpul ramai2 mmg orang nampak..pelancong2 yg datang nampak..keluarga yg keluar nk spend weekend bersame2 pon nampak...media asing pon nampak...lepas tu mengamuk le bile ade yg dtg nak suraikan. anggaran lebih 200 juta kerugian ditanggung dalam masa kurang 6 jam demonstrasi tu berlangsung..puas hati ?

tak tau mana puncanya..kecenderungan ntok jadi rebellious n vigilant semakin menjadi2 dalam kalangan orang muda2. secare tak sedar benda ni berlaku tapi aku perasan. tema 'menentang' tu seakan wujud dalam flow remaja zaman kini . terasa 'cool' atau hebat jika menentang pihak authority..tambah2 lagi dgn band2 yg bawak theme riot n anarchy n reformation nih.
tak tau ape2 pon sebenarnye..tapi rase best kalau ikut side yg menentang.

sumenye sebab nak LAGI dan LAGI BEBAS
keBEBASAN hak asasi manusia
BEBASkan org yg kami tuntut ni blablabla
tak lebih BEBAS kalau ade itu ini

xtau dimana salah silapnya...undang2 dimanipulasi untuk pecahkan undang2.
lepas dh pecah maka guna pulak KEBEBASAN sbb xde undang2 tu untuk UBAHKAN undang2 lain.

kebebasan yang kita ada ni...jagalah sebaik2nya..
bukan susah nak bezakan tindakan yg nampak menjage/meruntuhkan kebebasan yg dh kite dapat dari penjajah nih.

janganlah nak sangat kejar 'kebebasan' yg difantasikan tu..buat macam2,

jangan sampai satu hari nanti abang karim karupiah tak dapat menebar roti canai dengan gaya bebas di kedai2 dan kita tak dapat nak keluar dengan keluarga n rakan dengan bebas..tiada lagi kita bebas order roti canai n teh tarik , sebab suasana tak lagi aman selamat untuk kita keluar sekalipun.

tertulis semua ni sebab i love BEBAS!!
i love kebebasan yang dah diperjuangkan penuh ranjau oleh tokoh dulu2 ni
bebas merdeka bebas mengamalkan lunas2 islam
sayangkan agama,bangsa dan negara


i love BABES!!BEBAS!!!




e dengan a tu..ehehehhehh




5 comments:

hakita said...

tittle mesti mahu gempak..idak?heh

...sarah n... said...

post kau kalau title tanak bg org salah paham memang tak sah KOTTTT...???

p/s: bahasa mcm ni. sentap dan makan dalam ohh! bagus! aku suka! biar terbenam terpahat tertusuk terus ke tempat paling dalam.

Asyraf said...

nothing to say, just thumb up. hehe...akhir kata ko mmg hensem(kene balik ayat ko sendiri)

sharamli said...

jgn sampai seks BEBAS suda...

ian said...

u have a point..
well said



but u COULD be wrong..
about this abolition of ISA.

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.