Monday, August 24, 2009

gelombang otak hari ni

bile cakap tentang acceptance/penerimaan ianya berkaitan ngan layanan yg diterime iye dak?
mcmane kite diterime n mcmane the dynamic of relationship tuh.
semua org taknak double standard , yakni men beza2 layanan lain2 orang .
not nice not nice
o nasty nasty

macam2 usaha n self-awareness di-inject baik scr external atau internal sendiri2.
ingat2kan diri
nak kasi elak le double standard2 nih sbb nampak tak adil sngat iye dak?
tapi fitrah manusia pulak mmg hakiki suka pd yang indah.
define la indah.

xpayah nak pikir psl double standard beso2 mcm apartheid tu.
yg lebih segak/cantik dpt pandangan berbeza drpd yg kurang segak/cantik.
sekadar 1 contoh je tu
yg lebih lebih mende best2 dpt pandangan semulajadi berbeza berbanding yang kurang kurang mende2 best.

yg lebih lame kenal akan dpt perhatian lbeh drpd yg kenal light2 jer.
yg slalu2 jumpe mst dapat acceptance lebih drpd yg tenggelam tmbul.modal gelak2 pon lebih ke yg 1 lg.

sebab fitrah manusia sukakan sesuatu yg indah2.
otomatikli react 1st response towards things are as such
definelah indah tu.
indah2 tu yg best2 orait2 ok2.


mende boleh settle...

6 comments:

Anonymous said...

yang indah itu tetap dalam kenangan

sharamli said...

manusia mmg mcm tu

joegrimjow said...

alaa
esok2 lupa la tu

joegrimjow said...

xpon lusa
tulat ke

sebab tu yg ingat2 ni tERgolong golongan tak rugi

~PakKaramu~ said...

Salam dari Pak Karamu

lokman@keme said...

Wslm.ape la Pak Karamu ni gives me creeps

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.