Tuesday, March 3, 2009

khas untuk kawan-kawan ku

MySpace
x senang dduk ak
bile prasan yg kawan-kawan aku cam terbeban ngan problemo2 dorg.
MySpace
mcm2 hal yg kene pikir + tanggungjwb2+ study expectations
n ape sgale bagai lg

dah la pengaruh kwn amat besau kat aku neh..aiyo.
hey kwn..lek2..
bace neh..i hope it'll comfort u.

Adakalanya....
Hari yang panas dan ceria
Bertukar mendung seketika
Mentari merangkak pergi
Gumpalan awan bertandang sisi
Hati gundah
Tercari-cari
ke Mana perginya mentari yang dinanti

Begitulah hidup...
Di saat kau selesa dengan kehidupan
tiba-tiba kau diuji dengan kehilangan

kehilangan nikmat harta
kehilangan nikmat ilmu
kehilangan nikmat rakan dan keluarga
dan kau meratapinya....

Bila kau memandang segalanya dari Tuhanmu...
Yang menciptakan segalanya
yang menimpakan ujian
yang menjadikan sakit hatimu
yang membuatkan keinginanmu terhalang
serta menyusahkan hidupmu
pasti akan damailah hatimu kerna...
masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia?

Bukan Allah tak tahu derita hidupmu...
retaknya hatimu
sengsaranya sukmamu
Mungkin itulah yang Dia mahukan
kerna
Dia tahu
Hati yang sebeginilah
selalunya lebih lunak dan mudah untuk
DEKAT dan AKRAB dengan-Nya

Saat hujan turun membasahi hatimu
kau menangis kerna
merasa beratnya ujian tidak tergalas
~SenYumLaH~

kerna

Allah mendatangkan kepadamu pelangi nan indah
selapas hujan sirna kelamnya


' krn Allah tidak membebani seseorang
dgn ujian yg x mampu ditanggung oleh hambaNya itu '
Ia mendapat pahala (dari kebajikan) dan ia mendapat siksa (d
ari kejahatan) yang dikerjakannya'
(2:284)

MySpace

memetik kate2 abg hasan upsm,

" bile bz ni je la kite trase tension prasan x? , lps abes program ke sume neh,tensen pon abes skali..sbb xkn tension x bersebab kn. "
" bile kite dah btol2 tensen tu mknenye kite da smpai titik genting kite, try handle elok2 jgn mkin tension.lps tu kn,kite akan jdik better person sbb da overcome trying time kite,da lepas 1 titik genting kite."
" n lps tu bile mende same brulang kite da bole lek2 je lalu sbb titik genting tu da brade dbwh kitaa"



MySpace

*urusetia pembangunan sumber manusia mmg byk tolong me'manusia'kn aku dlm bbrp mende

5 comments:

...sarah n... said...

hey! hey! ni bukan pasal hepi pun...tipoo aku ke ha?ha?haaa...????

err...

aku temasuk ke dlm golongan di atas incik kebab?


p/s: aku dgn haze' mahu masuk persatuan macam upsm tapi, nnt ko ckp tiroo so, kami sepakat mahu masuk rakan muda KOTTT...

lokman@keme said...

hoho
citer hepy tu nnt2 la.
hepy sgt smpai nk me'word'kn kehepian pon payah.
haha

post ni pon kire spesel gak ntok ko.
hrp ko ok.
korg kalo nk join upsm jom le!harhar

...sarah n... said...

haa...tengok..?tengok..? tengooookkkkk...???

aku dah kata, mesti mencecah tahun depan punyalah! hish!!

spesel jugak? ooo..ade pulak jugak-jugak tu?
xpe2...aku kooooooooooooolllllllllllllllll!!!

UPSM? UPSR?

alleya said...

what if..bile kite hadapi dugaan tuh..n it happen all over again..kite dh tak mampu lg nk handle sume tuh??

lokman@keme said...

alleya~
act,i dont know wut dat u've been through..

but 1 thing 4 sure there's a lot of pple around dat care bout u.
n hope u'll be alright..
ur friends,
families,
collagues..

d bloggers...heh3

find the strength inside..
allah..
n among us...friends n families.
there'll surely be one (if not more la)

lek-lek,
n yes..aku suke tules panjang2.heh

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.