Sunday, January 10, 2010

keselamatan

this is sincere.dan ini bukan tiba-tiba..ini sebenarnya sentiasa..


saya pon masih xdpt jawap kenape, tp jauh di sudut hati, ade tersimpan rase risau dalam kadar yg berpatutan dgn kawan2 perempuan disekeliling saya.
lebih2 lagi segelintir..yg ade sebab untuk buat jadi risau2.

ape yg buat saya risau, bimbang sangat2..takut.
sebab naivety dan innocence mereka ni yg sangat2 le bak kate omputeh 'ridiculous'.
"ridiculously naive", "ridiculously innocent" ha gitu.
innocence dan naivety kamu jadi alarm buat saya, saya x sangka ada mcm ni.
sangat2 la maknenye. i mean nothing bad, don't bear any ill will.sory..
this is not a crictic at all.by all means.

sangat2 baik, sangat2 periang dan lemah lembut.sangat senang dengan orang.positif.
dan juga, senang percaye, dan menerima dan mengikut (memberi kerjasama)..sebab dah percaya.sebab betul2 terima. akan tolong kalau orang mintak.
dan pada masa yang sama, sangat sensitif dan fragile, dan prihatin dengan kasih sayang yang ada disekeliling. hati lembut..
keadaan mungkin,pada matanya nampak semuanya baik2 saje dan org disekitarnya semua org yg dipercayai dan takkan menyakitinya.

mungkin betul..insyaallah.amin~

tapi..tapi..
kalau jumpa org yg ada niat yg x baik? dan pandai manipulate?

kalau kena tipu macam mane?
kalau kena aniaya macam mane??
kalau kena guna macam mana??? (T^T)

defenseless. sebab mereka ini amat delicate dan vulnerable- sebab dunia bukan semua orang yang sama mcm dalam fikirannya. dalam fikiran innocentnya.
sangat sangat bahaya kalau dapat kat orang yg ada interest yg x elok!

kalau dirapati org yang berniat jahat tanpa disedari mcm mana?
kalau menerima org yang berniat tersembunyi macam mana??
kalau diusik sekumpulan mat2 kutu ditepi jalan sorang2 macam mana???
kalau dalam bas die sorang dan ramai2 laki jahat nak kacau macam mana????
kalau masa test drive kereta instructor kat tepi miang n amek kesempatan macam manaa?????
(T^T)

innocence dan naivety ni mungkin sebab belum pernah jumpa benda2 yg mintak dijauhkan ni. dan tambahan pula mungkin selama ini dia berada dalam suasana yang penih kemesraan dan kasih sayang yang membentuk peribadinya..

memang lah juga, pengalaman pahit yang dilalui akan mengajar kita, tapi saya tak nak mereka ini melalui benda2 mcm ni..sebab mereka ini..lain..they dont deserve to be in any kind of pain.
tapi..saya hanyalah seorang insan biasa.

oleh itu, sebelum saya mengundur diri, saya ada suatu permintaan.

bukan nak menafikan kemurnian, tapi..berhati-hatilah kamu semua..jaga diri baik-baik.jangan mudah sangat menurut percaturan halus yang dilakukan orang..(tapi kamu mana sedar sebab innocent dan naive)...tolonglah jangan jadi ape2 yg x baik..tolonglah lebih alert pasal apa yang mungkin akan berlaku. bukan untuk menggalakkan untuk tidak mempercayai...tapi..kamu2 mungkin mudah mempercayai..insyaallah,kamu akan dapat lindungi diri kamu..dan kamu akan jumpa yang terbaik jauh dari yang batil,
dan kamu akan buat seorang budak kelantan rambut pendek bukan botak teramat happy dan lega.



motif sangat post ini pon.




"apa yg dirisau, dibimbang dan ditakutkan?" - keselamatan



diakhir post aku termenung sejenak,
"aku siapa?"

nak jadi protective, mcm guardian..mcm ayah kpd anak?

enough said, now the song part.


ni lagu tema post kali ni.*peh tetiap post nk ade lagu tema! haha*
tapi sebab there's always a catch, n lagu tu kan ekspresif..dengarkan je le ye.

mane2 yg tersilap mintak maaf.mane2 yg mcm x patut abaikan.
sekian salam hormat take care.

UPDATE TAMBAHAN HAHA: SEBAGAI STARTING,TRY JGN LE TERUS PERCAYE DAN ANGGAP AKU 'BAIK' KE APE 'CARING' KE.APE YG AKU CAKAP NI MUNGKIN AKU ADE NIAT JAHAT KOT2 NAK PANCING JE DULU NAK TUNJUK BAIK.NAK JADIKAN CERITA MACAM TU.PERCAYA DLM KADAR YG BERPATUTAN JE ,HATI2 ,BOLEH? KALAU TAK TERFIKIR MCM TU, MAKNANYE X SAMPAI LE APE YG AKU NAK SAMPAIKAN DALAM POST NI.

12 comments:

Anonymous said...

thanks for ur care

sharamli said...

akak p0n hanya insan biasa...

tp kal0 instruct0r nak amek kesempatan..akak xkisah..asalkan lulus

aini said...

baek bos!

thanx~

=)

opahcute('',) said...

haiyoo...man....

Alepela said...

haaa..mcm tuju kt aku je post ni..wokey lokman..aku phm..n_n

lokman.keme said...

anonymous~
everybody cares sebenarnye..

kak sha~
*pengsan jap*
hahaha kak! *guling2*

aini~
hati2 yo.

opahcute~
opah pon same.

alepela~
eh alep ni perempuan yg naive n innocent gak ke?heheh
;D

...sarah n... said...

macam tahu je time bila dapat ilham ni. hahahah..


yg part botak tu. lagi laa...

Alepela said...

apela ko ni lokman..ingt x dlu kite ade bincg bnd ni..ko ni bingai la..adei...u_u

enairus enaile said...

weh.. adkh ko menulis tulus ihklas dr ati ko...?? sbb ia mcm mnceritakn krisauan bout sum1 tht u care...

lokman.keme said...

memang..

enairus enaile said...

ooooo... ok... ic... hope evrythng will be fine.... nuthing bad will hppen...

fatimah raihan said...

sumtimes gurls just need sumone to remind them about the dangers out there.... but when everything is all said and done, just sit back and let her take off into this multi-faceted world adn just pray for her.... let things dat happened become lessons learned

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.