Wednesday, January 6, 2010

apekah life

gaya nampak macam bukan lek2 sangat dah. ade time2 mcm orang keje office pakaiannye *tp still smart la*.
rentak pulak nampak macam sentiasa ade something. ade je keje yg kadang datang banyak2 satu masa.nampak mcm bz.
jasad pulak dah tak selalu muncul di tempat2 yg dulunye muka regular, dah tak banyak buat bunyi macam suatu ketika dulu. ade benda lain yg diusahakan somewhere someplace. attend2 benda lain.
ditambah pulak dgn idea2 berat *yg radikal belum kira lg* yang skrg menggantikan kisah2 biase yg lebih simple dan entertain dalam blog.blog dulu entry light senang nak paham skarang dah heavy duty sikit.

mungkin inilah yg membuatkan perbualan spontan tadi terjadi.

beliau: "ni dari mane ni pakai mcm ni."
aku : "dari kelas x balik lg ni ha.td settlekan mende ntok mlm ni ni.tu yg terus pegi sini x balik lg.
beliau: owh..sibuk ko eh."
aku : "xde lah sibuk. biase2 je lagi aku bukannye gile bz. ok je."
beliau: "tak, sentiase macam ade keje je. kejap pegi sane lepas tu lain pulak, bile ko ade mase?"
aku : "aku buat mende2 cam org len gak heh3..xde la tahap gile bz tu..nape?nmpak cam bz ek?"
beliau: "a'ah..nmpak cam xde life.opss"

xde life.xleh terime do

aku : (kelat) erm mmg sejak dua menjak ni mende2 sume tgh gerak lebih sket sikit2.sikit2 sorg.

serta merta aku nak jadi garang tapi hati baik ohh..mmg aku tabeletahhann woo penafian tak tentu pasal tentang ape yg aku usahakan niii...wahai beliau.boleh jadi krisis berulang ni.

a slap in the face.my face *takkan aku pulak slap org* menyedarkan aku le betapa jauh i have fall...eh fall ke?..ke up? telah jatuh ke naik? fall ke up?

..tp dari life yg dulu la.

tp xde life? xde kehidupan yg kehidupan camane tu? ditetapkan ke life untuk zaman ni?
aku rase mcm paham ape maksudnye.ape life yg dimaksudkan sepatutnye tu.
abes nape aku rase lebih alive sekarang?

so
define life..masing2.

sebab aku mahu hidup.
ajarkan aku untuk hidup.

:)

hahaha

sometimes it's better to keep yourself occupied with something to do so that u are always on the run.because if u don't have nothing to do, u'll have enough time to remember & think of bitter things that queued l o n g to make u ....

tambah2 lagi perkara yg aku paling treasure dan lebih pentingkan sebelum ini ,sekarang aku rasa sebaliknya. bila sedar, sia-sia semuanya nampaknya bukan seperti yang aku harapkan, dan berikan. ntah,mungkin aku yang tak cukup ikhlas? mungkin aku yg dah bagi lebih2 dalam hal ni?nape jadi mcm ni? aku rase dorg bias.oh mcm rosak je aku ni...tau pon..repair le dlu k babai.


8 comments:

Anonymous said...

demi masa...........

Big Chocosis said...

lokman..hu~
blog akk yg lame dh saket xleh diselamatkan..nih blog baru gune title lame..silela jenguk2 blog akk k..n follo balek since blog b4 dis akan delete..hU~

thanks in advance

opahcute('',) said...

hehe...
dunia kite...kite sendiri yg sinarkan..
mcm mne kite sinarkan..itu bergantung pada diri sendiri..
hanyer empunye diri yg tahu akan hidupnyerr...
hoho...
asal kite bahagia...lantak la org nk kate ape pon...
toi x lokman...hoho

sharamli said...

nak akak sekehkan 'beliau'?

aini said...

ha...

definasi life bg setiap orang memg xsame...

bile nmpak kte bz sket,
kate xda life..

but..
4 me,
this is the way how we live our life..
rite?

hehe..chill la k..
terlepas cakap je tu kot...

safri@chaie said...

life tu kan kehidupan.
xde life = x kehidupan
xde kehidupan = mati

kalo bz pon life jugak.
life sbg org bz.
oke wat.. xde org bz xde r keje yg gerak..

pape pon, live ur life to the fullest!

Judiene said...

kata-kata aku lbh kurang sama ng chaie so,
baca la komen chaie.
hehehehe!

...sarah n... said...

beliau ni kosmet ke? ke? ke?

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.