Sunday, September 13, 2009

.peristiwa menakutkan.....



suasana malam tu..

"Peristiwa ni buatkan aku takut
duduk di Kolej Ibrahim Yaakub yg aku sayangi nih.
.."


memang, kat kolej ni..macam2 cerita yg ade sebenarnye.biaselah..tempat lame..sempadan ngan hutan dulunye..jiran ngan gaung..

aku kan peRnah stay duk kolej time cuti sume orang balik, sbb ade hal..mase aku sorang2 kat seluas2 kolej time tu pon dah pernah le kene ganggu2 sikit..'benda' tu nk main2 ngan aku...AKU TAK NAK! xpe la aku x kesah..aku wat lek2 je asal jangan tunjuk muke burok depan aku sudah lah. time tu seram tu x payah cakap la...
tp tu cerite sebelom ni...

aku x sangka pulak, DALAM BULAN ROMADON NI PON KENA JUGAK.
x pernah2 pulak...menakutkan siot dh le sorang2 tgh2 deep into the midnight..aku panggil peristiwa ni, Peristiwa Menakutkan Aku Pada Bulan Romadon....kata nama khas.

time tu firedrill kolej aku. latihan kebakaran..biar sume budak kolej tau le nk bertindak & mane nak pegi time emejensi tuh..lagi2 yg baru 1st year.
kang xtau kang lari bantai lari sorang2 masok hutan naye.

ak antare yg bertugas le gegar2 blok.kasi sume bangon dr sedap2 tido *yg mane nk rentung lantak la*..lepas sume dh turun kt dataran, aku ade lg kat blok2 atas bukit lagik..lmbat sket la dh kite yg tukang jage...sorang2.
*1 kolej dh di'black-out'kan mcm simulasi laaa*






*macamni la suasane tgh2 malam tu*



sorang2.gelap gelite sunyi sepi
xde orang kat blok hujung atas bukit ujung2 alam tuh..

sorang2
aku lek2.nk blah la sesak napas aku gelap2 silent mode nih..

tibe2 langkah ku terhenti.ade suare berbisik yg aku xsure puncenye.

TAPI SUARA BERBISIK TU DEKAT.

SUARA GEMERSIK PEREMPUAN!

matila...

x logik.not possible not possible..ni blok laki la bai..anak2 felo pon mane ade pompuan.pondan pon xde kat kolej aku nih.kalo ade dh lame kena dakwah..ABES TU SUARE BISIK2 NI XNK STOP LAGI??SUARE POMPUAN NIH.APE MAU BUAT??

aku terkamjat n stood still . alone in the dark nih..perempuan tu masih berbisik2 pulaakkk..
x jelas ape yg dibisikkan..mcm memanggil2 kah?

aku melangkah randomly.sumpah gelap aku pakai henset je buat lampu.
ape nak jadi pon jadi la aku nak cari bunyi ni.

makin dekat..berdebar2 curiousity aku mmg dh rocket sky high...takut2 pon.

silent tetibe.suare bisikan perempuan hilang..disaat aku rase dah amat hampir dengannya..

TIBA2 BUNYI BISIKAN TU KEDENGARAN KEMBALI.
BETUL2 KAT BELAKANG AKU!!

.
.
.
.
.
.
mengamati ape yg diperkatakan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



.

.

.

.

.





"...YUSOFF TAIYOOOBB~~~ ...blablaKURMAblasokseksoksek...YUSOFF TAIYOBBB~~soksek..YUSo..."

dah dah aku pon blah cepat2


iklannn KURMAA!!YUSOFF TAIYOBB?!!
apasal la iklan nih bisik2 bagai???
cilakak sape la pasang radio x tutop!!


p/s:peristiwa nih buatkan aku takut 10 minit duduk di kolej ibrahim yaakub yg aku sayangi nih..




salam romadon.hati2 jangan main api nnt kebakaran naya...

13 comments:

Alinotnot :) said...

chehhhh~
dah agak dahhh
msti bukan cite antu punn~

naziha ismail said...

nape ko x lari je...nk jugak cr punce suare tu...haa..kan dh bengang...seb bek suare tu x sebut 'Lyna Taiyoob'....

~ i K i N ~ said...

hahaha~
lawak2... puas aku guling2 bace..
lalala~ sengal sungguh...
tuhh aku pelik awat ko carik sore tuhh... bek ko cabut jek..

sharamli said...

ceit..sampai mcm tu skali

Anonymous said...

hahaha
sakit perot gelak
time part last tu,

Judiene said...

kalo ade suara bisik2 cm2
aku amek kurma tu aku terus telan
hahahahaaa
dah senyap!

fatimah raihan said...

ni macam kes kat mesin basuh tu lah...... bongek ah lukman nih!!!!...huhuhuhuhuhuh

aini said...

ahahhaha~




seyes sengal!



jgn la~kiy ni xde pape la~hik3~

lokman@keme said...

cam pelik pulak aku x lari.
harus ler..
aku kan berani.hak3


teringat pulak kat besi berani,dh lame x dengar.*tetibe*

Anonymous said...

haha..ingt ap la td..
~wawa cool~

SyakieraRusli said...

sebnal lokman..akak dah feeling lbeh2 lak tadik bace..cesz kamoo lokman,cesz~

si emo said...

hakhakhak

OREOO said...

slamat ari raya bro..

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.