Thursday, May 28, 2009

.gunung stong perform ohhh!.

salam , selamat sejahtera dudes n dudettes.

ni adelah post laju-laju daripada aku yang rase tak sedap badan.haha adeh!

oh ni pasal gunung stong,kelantan.yang ekspedisi pd 15/5-18/5 aritu.
program ni program anjuran student 3rd year geology,tp aku ngan syafik join atas jemputan sebagai wakil dari persatuan mahasiswa sains dan teknologi secara teknikalnya.terima kaseh daun keladi.

meh aku share.walaupun aku budak kelantan ni first time aku naik gunung feymes ni.perform oh!


turun bas je dari jauh dah nampak air terjun tinggi tuh,campsite nye kat tepi tu la.


ekspedisi nih tidakle bertujuan untuk budak2 geologi ni sume buat research batu2 ape segala bagai.yg tu sume diorang buat time fieldwork n perjumpaan ngan batu2 di mase yg lain2.
yg ni ntok explore gunung.die punye aim,tawan puncak gunung stong n main air.*ni aku cakap*haha
.ke gunung stong melihat kebesaran ciptaan Allah.

ape perasaan bile sampai kat tebing air terjun yg kat gamba atas td n tengok kebawah tu??
subhanallah..






tapi bile bangun pagi esok n pegi ketempat yg same tengok balik???
ya Allah astaghfirulllahh..kagumm oh!

pasal ni2 sume la aku cakap pegi gunung stong melihat kebesaran Allah s.w.t..
macam kat puncak dunia..awan pagi terhampar didepan mata kami sampai ke penghujung ufuk sejauh mata memandang.
suasana matahari terbit pulak subhanallah..
keindahan alam ciptaan Allah.
yang tak pernak aku saksikan sebelum ni :)





ape lagi yang dibuat naik gunung tu?
oh banyak :D




seronok berada dengan alam semulajadi.
seronok berada dengan mereka semua.

ni sebenarnya kan mungkin adelah program terakhir kelab geologi batch diorang.dan mungkin kali terakhir bole togeder2 kumpul ramai2 happy camni.
lepas ni grad..tamat bergelar mahasiswa,lepas tu rezeki masing2 mungkin lain2..sukar untuk diorang togeder2 camni. aku tengok diorang rapat wooo..so dlm sesi akhir penutup expedisi tu ade sesi perkongsian-'sharing is caring' name die..ade unsur touching2 . luahan masing2 ape yg nak cakap.

aku nampak betapa berat perpisahan yg dirancang walaupun kita dah tau.
i mean; habis belajar maka habisla student life ngan konco2..pasni lain pulak ikatannye.
berada 3 hari dalam kalangan mereka pon dah macam pengalaman best2 aku ngan syafik dapat.
apatah lagi diorang 3 tahun bersama2 belajar dan hidup lalui macam2.

tp kan orang kate don't cry because its over,but smile because it happens :)
aku pulak cakap lek2 dah.

selamat berjaye kpd sume brader2 ngan sister2 geo sume.all the best :)

oh sebelum tu ni adelah konon lagu tema bagi expedisi ke gunung stong.
aku ingat pasal handphone nokia ke ape...dah konco2 laki nyanyi
"oh nokia..nokiya..oooo nokiyyaaa"
rupenye nih..aaaaaiiihhhhhhhh




aiyakk!!
aku x leh tahannnn
ape nie? ape nie? ape nie???
ape kaitannnnnn???
harharharharhar











21 comments:

geo_life said...

i'm there too..cayalah..memang best

Mun'im said...

wakakakakakaka~
mcm hampeh jer lagu nih...
ape kaitan ngan gunung stong tu????
nak tkr jd 'gunung norkia' ke???

aira said...

haha.. aku tau lagu tu..
dulu2 minat gak... pastu da ilang ditelan zaman...
bkn zamani ye..
aiyakkk!! lari tajuk lak..
lawanye gambo tu... sgt2...
ni yg rase cm nk g sne ni..
bwk aku leh??

sharamli said...

xsakit bdn?hu3

Judiene said...

subhanallah
maha suci Allah
astaghfirullahalazim
lihatlah kebesaran Allah

p/s : aku xpnh pgi, xde sape nk bwk aku..huhuhu.

lokman@keme said...

geolife~
yeah..

mun~
haha ntah le mun tapi happening siot.dah la yg nyanyi tuh indie2 sorg adoi laaa wakakaka

aira~
aku rse extra pelik sbb xpenah dgr lagu nokia tuh hahaha.
oh nk pegi ke?jom :D


kak sharamli~
yg ni serious x sakit2 badan sgt..sbb suasana die ke hape ntah..
tpi lawa ah!

judiene~
aku pon ngucap panjang tengok sume nih..xpenah ak tgok dpn mate.

nisa said...

lawa sangat gamba2 tu :)
mesti sronok sangat2 kn..huhu
saye pon minat alam semulajadi jugak

Anonymous said...

die wat lagi~
pegi ajak pown huhuhu...

~ i K i N ~ said...

uhhh~
indah nye ciptaan-NYA...
aku bangge hidup d bumi ini...
>.<

lokman@keme said...

nisa~
yup yup
mmg cantik alam sekitar yg x tercemar nie..

anonymous~
aiyo..iskhh sori le heh3.
insyaallah ade rezeki nnt bole pegi.
kat kelantan rawks hahaha

ikin~
yo aku setuju ngan ko..:D

~roslinda~ said...

indahnye alam ciptaan Tuhan...=]

lokman@keme said...

roslinda~
betol tu :)
subhanallah..
hmm mnt nature jugak eh :D

~roslinda~ said...

aah....
minat...
lau tgk alam...hijau2 sume tuh...
rse aman skit...=]

...sarah n... said...

aku ingat ohh lagu ni. akak aku ada cd album new boyz zaman baru lahir dulu dulu.pergh! klasik gila...kalau jual kat muzium atau arkib negara agak agak dapat tak dalam 1K???

err...tak kottt..

lokman@keme said...

roslinda~
bagus2..mmg sepaptutnye kite camtu le kan..aman ngan alam.
:D


sarah~
lme x dgr kabar oh ak jd teringat kat korg pulak.
alah sarah taulah ko minat syah indrawan khkhkhkhkhkhk
alah sarah

...sarah n... said...

hoi keme.

kau dah lama hidup?

hina ke minat shah indrawan..??

ehh tapi aku minat dlm oiam oke.

new boyz bukan.

ps: ayat nak back up diri sendiri

lokman@keme said...

adoi la sarah.
mne ade hina aku xde cakap ah.
normal la org minat shah inderawan.
.

lucky said...

cmbez jek g sne.. huu.. :)

...sarah n... said...

ohh ayat kau.

"normal la minat shah indrawan'


mcm double meaning.

lokman@keme said...

lucky~
best2 :D
skali skale masok hutan
hihihihi


sarah~
adoilaa khkhkh
aku cakap normal pon kene suspect,
aku cakap x normal kang lg le ko suspect..
apekah yg harus ak katakan?
katakanlah norkia..
khkhhhkhhkhkhkkhkh

...sarah n... said...

haha.oke2. tanak argue dh.

tapi...kau nk jd clone shah inderawan ke? ke?nyanyi2 norkia tu.

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.