Wednesday, May 13, 2009

.blog? feymes? ponn boleyyy.

salam n slamat sejahtera dudes n dudettes :)
good day everyone..harap2nye.






sound effect:makcik menjerit "aaaaaaHH!!"+gema



.blog celebrity.
pernah ke korg terdengar psl blog celebrity?
hah jgn cakap x pernah.aku dah sebut baru je tadi.

selebriti blog lah.feymes dalam dunia blog2.
ntah ade yg panggil blog idol...kirenye famous dlm dunia blogger lah.konon2.
aku pon x la tau sangat sbb baru je berblog last2 bulan febuari aritu..
kire setaun jagaong lg la.kot.

pastu dgr katenye boleh pulak buat bisnes dapat duit ngan blog nih.lagi la aku x paham sbenarnye blog nih pon free account je..kan? untuk yg domain free la.
pastu buat blog last2 orang kasi duit kat kite pulak kan.
cume letak ads kat blog kite pon boleh dapat duit.
kalau traffic blog kite memangg giler2 hot pewit2 la sampai berasap server tu possible la kot.

*sape yg kasi duit?
haa ini kite tak tau*
search engine hosts la kot.encik google ngan encik yahuu.ke hosts advert kot.


haa pe kaitan nyee 2 mende nih.
ape kaitan jadi famous blogger ngan blog boleh buat duit nih??
gini,kalo nak buat duit kne la blog kite traffic tinggi giler baru le duit pon cair je mngalir masok kan.

konon2 ramai juta2 org masok blog kite,konon2 ramai le org kene promot ngan iklan2 n ads kat blog tuh..
pastu ade la host2 ads service ni pon masokkan le duit sbb kite accidentally jadi promoter yg cemerlang...duit masok no bukan konon2 ye ..ehehehh.

haa gitu la kot.
tapi banyak ke duit yg dapat? ntah aku pon xtau...
mgkn kne jadik serious blogger tahap saiya ke-3 la.slalu godek2 blog tuh.
mase pon slalu dpn laptop je la kot..ye ke tak?ntah?well depends gak laaaa.huh.
so aku pon terfikir mcamane nak jadi blogger yang famous nih?

*doesn't mean like i want to be
one okay* aku takde la.
kne blog lelawo ke?
kne entry mantap2 sampai orang melekat teros ke..?
kene pakai bomoh import seberang ke kemenyankan blog tuh ?* ok ni melampau*,
kena letak mende2 pape ke..?
pe sbnanye yg org tengok dlm blog? macam2..
ntah aku pon xtau.

reader pulak macam2 jenis..so suka blog pon yang macam2 jenis lah.



aku pon buat research sket2. *peh research la SGT wakaka*
mcamane nak jadi famous blogger ni la.boleh ramai kawan.boleh ramai duit*kot*
so ni le selepas konon research ni la hasil yang aku dapat







*******cricket sound*******


























.c'mon.just be yourself sudah.
lek2 dah
"you're alright!"

11 comments:

aireen nabila said...

hukhuk~
ske research yg kamo uat tuh

become femes + become a belogger
x pown
become a belogger + become femes

**formula penting neh
hekhek~
which one do u prefer.?

Anonymous said...

sedare lokman@keme
research macam betol2 je.
tp betol jugak tu.
ahhaa

sesape je said...

hai femes blogger..
hahaha..

lokman@keme said...

aireen~
hahaha
research la SANGAT kan :D
xde le target nk jd feymes ohh..
lek2 daahh kn aireen:)




anonymous~
a'ah..
betol2..heh


sesape je~
amboi xde maknenye hahaha
rase2 macam tau sape nih..:D
aaa ak tau!
harhar

sesape je said...

kalau tau..
sape saye..
hihihi..

safri@chaie said...

setuju..
feymes??

urm..
jadik diri sendri sudey....

lokman@keme said...

sesape je~
alah.
err eh..
*start goyang*

alah..mst dak2 up kn.
smalam bru cakap mnde ni hahaha



chaie~
betol tu sohabat.
feymes xfeymes tu len kire.
lgpon research result pon cam hampeh.

haifa said...

pe dier ne?
malas la nak baca..
kih3x...

lokman@keme said...

haifa~
dah terbace dah..padan muke.heh3 :)

...sarah n... said...

dah upgrade blog kan?

lokman@keme said...

idak le upgrade..
upgrade le beno..

ni tukar template aje..
wahahaha

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.