Monday, February 9, 2009

teringat...dan membuatku berfikir..LAGI

heyhey

ak baru je buat blog..mmg best gak trase bole nules2..
tp skali lg
ak teringat...dan membuatku berfikir..lagi
MySpace
bagos ke x ade blog nih?


aku mule terfikir mende nih lepas ak tringat 1 pendirian ak..:

hidup memang x sepatutnye slalu kat depan laptop je. MySpace

pendirian nih ak start time kat mrsm dlu,
ok..meh ak story sket

aku memang suke berkawan dan buat mende2 yg kawan buat sesame..

jalan2 ngan member2..
borak2 n hepy2...bertanye kabar brite psal 1 same laen..
makan ramai2.. perghh memang best
bile ade kwn2 kat sekeliling .

ye la,bile jauh ngan family nih kan,
kwn2 la yang wat kite "berfungsi"( does this word applicable?..heh ) mcm biase kn.

kita jd hepy..pastu kita hepy kan orang len blek..pastu hepy rmai2 secara pukal heh3..
slalu berjumpa dan bertegur sapa, bertanya khabar kalau keadaan tidak membataskan..

n that's how the system works for me..n for u also i think.

the things that matter is..
ak prasan beberapa mende yang slow2 n silently hakis this "conventional system" dalam persahabatan.. (again..does this term applicable ? ni pasal yg tulisan purple )

the culprit is: to be general juz let me call it

jaringan sosial a.k.a social network

kita sume mesti dah familiar ngan jaringan sosial ni kan?

contohnye yang popular adelah friendster , myspace , facebook ,hi5 , tagged dan ape segale lg yang banyak2 ak x tau

bile dah syok,khusyuk follow up ngan mende2 nih, sdr x sdr kan..berkawan kdg2 jdik sekadar komen2,dengan passing2 tag ngan hantar testi je..

add member2 ramai smpai ratusan woo..memang bagus..tapi banyak jugak friends yang dalam friend list tu ade kat sekitar2 je, cam blok sebelah..kolej kat bawah tu..fakulti pon same..

alangkah bagosnye kalau rmai2 pakat pegi makan sesame ke borak2 ke..bole gelak2..

bukan stakat tanye kabar melalui komen n testimoni ajaa..

bukan nak kondem ke hape nih ,nak hasut jauh skali...sbb ni mende subjektif,terpulang la pade kite ntok check n balance..orait?
tp cube review jap camne kite handle jaringan sosial (j.s) nih:
  • agk2 kn banyak x mase kite duk ngadap laptop je..mgkn ade keje..tp smbil2 lepak2 dlm j.s .
  • member2 yg plg kerap kite komen ade kat sekitar2 je..dlm 1 pagar je pdehal..(btol ke xleh jumpe...sbyk2 kali komen tu could be better n lagi hepy in perbualan )
  • kurang jumpe kwn2 tp slalu "jumpe" dl j.s..dll
memang..bile slalu ngadap laptop je mmg konfem la xkluar bilik@cc kn.
cam berat nak tggal je kan..bole tgk gambar2..wi-fi memang best! pukat-test UKM best!

memang la xleh dinafi jaringan sosial ni amat byk gunenye..supaye x lost contact ngan member jauh bole wat, kite wat la "group"...n member2 yg kat oversea pon bole tau pkembangan die..

tp dalam kes setempat (cewah..mksodnye dlm komuniti kite nih) x patot la bile teknologi mcm nih overshadow friendship value..nilai persahabatan tu penting woo..bak kata UPSM,nilai kejelekitan gtu

pendirian ni la slh 1 sebab ak tggalkan friendster mase form 5 dlu..n lek2 je skg pon..ngan member2 tu kontek je lg..borak2 lg bermakna..orait je..
dunia ni kan indah..nikmatlah ia ngan kawan2 andaa..yiihaaa~

tp nih ak punye pandangan..berdasarkan pengalaman..ambik kire gak kira kehendak ke keperluan sbnanye mende2 nih..terpulang la pd masing2..pndai2 check n balance yg penting k.

so..
adekah blog pon bole buat aku kurang menikmati dunia yang indah ini??heh3..adekah blog akn wat ak duk abeskan je mase taip2 post dpn laptop??
to fast to tell for now..
yg penting try check n balance
MySpace

7 comments:

...sarah n... said...

oooo sbb tu ke delete fs..???

tp kan, kalau aku kan, aku jarang gak maen tinggal2 testi ni...

errr...


aku salu maen.....



SUPERPET!!!!!!!


kah3....


tp, skrg dh kurang...mgkn pet ku dh mati..huuu....

naziha ismail said...

lokman....

ape yang penting...KEJESAMA!
(dh tua pon...follow wonderpets...)

...sarah n... said...

jiha2...

nak tau x..

dlm speech com kite akan berlakon jadi mingming...

*kepada sesapa yg tak knl mingming, beliau adalah watak itik dalam cte wonderpets..heee...

naziha ismail said...

laa...sarah...aku nk tgk ko jd mingming...

*kalo de wonderpets tour...mmg follow*

~lalala~

lokman@keme said...

harharhar
mmg wonderpets korg nih
ak nak tgok gak..tp slalu miss
aiyo

...sarah n... said...

jiha

kitorg pny show exclusivi wooo...cume dlm kls speech com je buat...hahaha! anda sggp bayar ke..???


kebab

aloh...susah pe...

mu bkk je youtube...aitu aku karoke lagu wonderpet *sbg persediaan menjadi mingming yg berjaya...

**mcm blog aku je maen tingaal2 komen belambak2...huu...

lokman@keme said...

harharhar

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.