Monday, February 9, 2009

"bile sedar iman snipis kulit bawang...perghhh."

kulit bawang..nipis tuuu


assalamualaikum n slamat sjahtera..

ni nak share 1 mende ngan korang nih..mende serius plak..
pening2 lalat pale ak bile pikir pasal mende nih..
smpai terbeban otak aku...perghh!!
gler ah ding dong!

camni citernye..ade 1 blog nih, member ak kat mesir postkan dlm ym ntok di flag,pastu forward kat member2 len kasi flag banyak2 lg xnak kesian..

flag tu pedie?time tu ak xtau lg flag tu pe..xpenah pon flag2 blog xtentu psl kn..rope2nye flag tu cam label gitu,kite mark blog tu ade wat violation...like some sort of report abuse la..ok2 no hal

url blog >> syurga-xxxxx
hmm what do u expect?
tp sblom tu ak pon bace n explore la blog tu..rase ingin tau kan..

YA ALLAH
mngucap panjaaaaaang aku..
blog hina ISLAM!! fasis laknatullah...MySpace

bukan xpenah jumpa blog2 sampah camnih,ade jek sblom2 nih..tp yg tu sume kite bole lg counter ngan ilmu agame kite..mmg dorg yg wat blog ni xtau islam kn,so fitnah2 pon memang sampah la nampak..bole dismiss gtu je MySpace

iyaaahhh...aghhh...oowwffff... MySpacesakit ati ku nih bace blog tuh woo
n ak explore lg..
explore..n explore..
bace n bace..

subhanallahh...cepat2 ak tutup blog tuh.
mengucap pnjang ak..
gelisah , takut , berkecamuk jap minda aku..
dah lame ak xrase gelisah ngan takot camni..
sbb pe ak takot neh?
..sbb aku takut jauh2 dalam2 kat ati kecik ak nih,ade tmbul walo sbesar zarah..keraguan kat islam...bole ke jd camtu?mmg bole..kalo iman skadar snipis kulit bawang..


all it needs is juz a spark of doubt in the human,
kalo xde iman..
n syaitan will take care of the rest to menyesatkan..


astaghfirullah..
mmg cam syial la blog tuh..
punyer la organized dye pnye management..golongan anti islam sume antor post2 memasing..
n yg murtad pon ade..
pendekatan dye gune macam2..yg paling bahaya ade unsur2 psikologi..
bermain ngan otak manusia...
ya allah...
aku trase cam kalo average muslim (cam aku nih jgak) yg tau islam x mendalam sgt,bole tgerak hati tuh..senget hati tuh..bole karam iman on the spot..tgelincir dr landasan lalu merempuh trafik light..

fuhh..x abeh lg rse bdebar2 aku nih..
last2 ak pikir..ni baru dakyah secara bertulis,yg kite bace..dah terdiam..
kite nak counter..mmg hati kuat nak lawan blek
ade ke patot kn dorg exploit sumber2 yg x betul (mmg bukan al-quran n sunnah) pastu spice it up ngan statement2 radikal..pakej ngan contoh2 kes terpencil..nak gmbarkan islam nih anything but suci..
hati tau ni sume fitnah..kita tau..
tp pe yg kite ade ntok counter blek?(i mean really,how much do we have?? n how strong ?? izit solid enough?)
MySpace
sunnah2?? hadith ?? al-quran ??ayt mne??nas2 ??
none..nothing..kite tau sume nih hanya pd surfacenye aje..padehal ni la ultimate bunker ntok defend sgale jenis ancaman kat islam..kite perlu tau ntuk islam..ntuk kita sndiri

ya allah..bantulah hambaMU ni..kuatkanlah iman agar dpt tros menangkis segala
dugaan..
kerna kini islam di attack kencang..secara terang2an n dalaman (cam hasutan dlm blog)

MySpace

p/s:of course la ak flag blog tuh..tp ak x forwardkn pon..ak takot ade saudara2 seagamaku yg blom ckup kuat..n timbul rasa ragu...nauzubillah

2 comments:

arrabe' said...

kalau nak fikir ancaman untuk islam di mana2 sekarang.
ada yang jelas dan ada yang tak jelas.
ada yang kita sedar sedang menyerang kita, dan ada juga yang kita tak sedar.
awas lah dik..
ingat, sekali kita ragu2 dengan islam, azab3.
harap kita sama2 menghayati islam yang sebenar.

Anonymous said...

Ingatlah..
hidup sentiasa brlasndaskna Al-quran dan As-sunnah..
Insyaallah...
~wawa cool~

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.