Friday, February 20, 2009

aku , bawang , dan kantoi ...

this time ak saje2 nak crite mende ni plak la..
dgn sukacitanya saya merujuk kpd tajuk di atas..

aritu pon same cam ari len2.
aku ngan razman (bkn name samaran) pegi cafe kolej nk makan.
so ak pon order nasik goreng kg ngan tlor dadar.
perghh aku pon menunggu2 nombor orderku dilaungkan oleh suara soprano aney (bukan name sebenar..ak xtau name dye pe)

bile dpt order tu,ak tengok nasik..nasik pon ditengok aku
aku pon makan la..
ak igtkan ayam ke ape yg nmpak putih2 kecik2 tu kn,
tp ropenye bwg putih woo..banyak plak..
BAWANG PUTIH dummy JDIK AYAM LA KUNUN2..MySpace keji btol woo
dgn penuh keazaman ak telan je nasik tu tanak mmbazir (walopon last2 x abes gak)
walopon diri ni riso menahan gelodak usus yg bergelora dr dalam
nak merejek rase bwg putih tuh..

so bile settle n kluar cafe tuh, ak tros stat sesi komen2
non stop ak komplen2 start dr palang2 besi smpai lalu pntu blakang cafe
(kalo korg familiar ngan cafe tmpat aku korg tau la struktur geografi cafe yg ak cakapkan nih)
razman tukang tadah telinga dgr ak komen.
"nasik byk sgt bwg putih...xsedap...nsk goreng kg ke nasik grg bwg putih ke hape!?..blablabla"
ni antare2 point2 komen aku yg xpuas ati smbl bjalan lalu pntu blakang cafe..

tetibe dr arah jam 3,seblah ufuk kanan ak ak prasan 1 cahaya kecik yg malap..cahaye gerak2.
owh..api rokok je ropenye,sape tuh?

AIYARKK!! its a bird..! its a plane..!
no its angklung sam!! (bukan name sebenar) MySpace
angklung sam nih pemilik cafe.
ah sudahh..dye tgok aku,ak try wat selamber je..
aku mntak2 dye xdgr la aku komplen2 td..tp dye dekat jek woo..konfem dgr woo

"eh man,dtg sini jap"panggil angklung sam
horeyyy..MySpace aku kantoi ngan owner cafe kutuk nasik aiyo
segan la aku..MySpace aku da la hubungan baek je ngan angklung sam..aiyo

anglung sam pon bukak citer yg lgsong ak x expect:
"bwg putih ni la yg bagos,makan nnt badan sihat"
"dpt kwl darah tinggi....otak pon jdik kuat igtan nnt"
"lagi bole jauhkn pnyakit2 yg kaitan ngan jantung nih"
"pon baek ntok laki gak man,
dpt pekatkan air mani nnt hahaha"
maksod angklung sam mningkatkan sperm count aku rase nih..
"elok ntok lelaki nnt bahagia rumahtangga nnt hahaha"
(disusuli contoh kes n huraian2)

harharhar
angklung sam citer mende nih plak..MySpace aku rase cam kne fire sbb komplen pon ade..heh
aku angguk2 geleng2 je la..nak tgelak pon ade...

aduhai bwg putih sbb ko ak da kantoiii~


p/s: aku xtau nape ak x ske bwg putih..tp x la x suke sgt2 tau..bwg putih xde la wat pape gadoh2 ke xde ah..bukan anti sgt..hubungan kitorg baek2 je.
>>kpd angklung sam..ampun maap dipinta heh3


6 comments:

sharkiey said...

padan muka sapa suruh mulot tu jahat sangat tau nak komplain jer menurut kata kat angklung sam tuh.dia ada satu masej tersirat kalo ko nak tau. n mg tuh ialah

"kalo ko rasa pekerja aku ni masak tak sedap meh sini ko jadik pekerja aku masak ler ko sedap sedap bia kau yang dapat untung"

lokman@keme said...

harharhar aiyo
angklung sam ade msj tersirat gak ke?
ak pon ade gak msj tersirat dlm post ak yg nih..

take a better look..
heh3

...sarah n... said...

ak saje je bkk blog ko ni agak2 mcm lama sikit la...

tapi kan....

takde pon self destruct mcm yg ko tuleh kat header tu...

lokman@keme said...

arini off self destruct tuh
hanya pd office hour/waktu pjbt sahaje
skang weekend so cuti
sekian time kaseh

...sarah n... said...

ooooooo


ade on off pulak ye zmn skrg ni??? tal mcm zaman2 missin impossible dulu dah....


canggih!

aini said...

peh....



ko tau?


story ni memg bes gler beb!


hahaha....


btol kot kate kwn ko 2....


ko jd tkg masak unklung sam....


gempak gler!


jgn t ko pn ltak bwg putih byk2 sudah.....


heheheh....

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.