Friday, April 2, 2010

random , not papadom

salam dan selamat sejahtera.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hari ni dah 2 april..semalam 1 april heheh.
ape2 pun alhamdulillah sebab masih dikurnia nikmat ni.
dan terima kasih banyak2 kpd semua.

so what's up? sekarang dah nak exam. ade 13 hari lagi sebelum 1st paper.
all the best untuk kawan2 sume n sape2 yang nak exam.
maka berIstiqamahlah! hoho..ni je ayat aku untuk masa ni.
mmg payah nak maintain konsisten tapi kena belajar la istiqamah nih..
istiqamah dalam berIstiqamah..yeaaaaahh~~~~

hidup ni satu test jugak.
bila berlaku sesuatu yang letakkan diri dalam suasana yg kena pandai2 manage, itula test nye.
sekarang ni sebelum test exam tu, dah start dah test nye sebenarnye,
sekarang ni aku rase macam2 le..oh oh oh~
mmg kena manage dengan elok2 sangat kalau tak , nanti,
bak lagu muse,
"challenge all my dreams and all my balance~"
mmg cabar le impian aku n balance diri aku nie...

semua perkara sebenarnya self-explanatory, boleh dijelaskan pasal ade sebab dan akibat.
tp of course, to an extent la, sebab kita hamba Allah, dan Allah Maha Berkuasa.
tapi dalam self-explanatory pon, kena pandai amek source lah.
sekarang ramai pakai definition2 n kata2 dari manusia jugak (yang memang manusia yang cipta),
habis tu panduan yang holistik2 n yang lebih divine dah jatuh 2nd place..mgkn 3rd ke 4th ke,ntah la.

aku rasa sekarang ni aku dalam test.
satu test, yang tak pernah la sampai level macam ni.
motip tahap tinggi sangat.
risau gak test diri yang satu ni nih.
tapi in the end it'll be beneficial.
inilah yang aku cari2 kot.yang aku perlu.bukan nye sia-sia.
name lagi test, ape2 bentuk pun,
ianya menguji kualiti diri.
kaw2 baek punya.
and i have the qualities, i believe in myself.

oh oh oh
before or since, tak pernah la ini macam.
macam2.
gerak2 tak kena duduk diam pun tak kena bukak tak kena tutup tak kena
bangun tak kena duduk tak kena baring tak kena celik tak kena pejam tetido.
memang nak kena la.

ha sekarang aku rasa nak letak lagu tema la.
lagu nye , "Random Awesome" by Yuna.



"It all began at a show one weekend.. ha ni starting lagu dia.
i like~


"let's see something random turned to something awesome :) "

lalalalalalala prepare yourself.

*~~~~~~~~ ni aku rase bunyi nyanyi2 dalam hati, mcm "hmmMm,mmhHm.." humming2 gitu.haha

6 comments:

ika honey bunny said...

suke lagu random awesome tu

lokman.keme said...

Yuna mmg awesome kan? yes2..

lokman.keme said...

"when you worry about people, soon u will worry about yourself"

to an extent, u will be alarmed how worrying the attachment is.

enairus enaile said...

weh.. epy belated bufday...

Anonymous said...

all the best for the finals roy :)

hope i can know you more

admin_SRMUKM said...

best of luck! ;)

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.