Sunday, April 18, 2010

pov on THE formspring.me

ni kire rentetan dari entry baru2 ni tu la lebih kurang.
pov is point of view
means pendapat berhubung mende alah tersebut.
formstring.me tu
mende alah ni alah kat pape ke?

dah 2 hari merasai formspring lepas buat satu untuk diri sendiri.
kemarin dulu buat. experience

formspring guna quote default Ask Me Anything..yang bagi freedom untuk public menanye soalan kpd si pengguna ni. just ask me anything..i mean anything(freedom ni ditentukan oleh user pulak,nak tapis ke tak,nak jwb ke tak,seriyes ke main2)..dan nanti akan jawab le.

sebelum ni aku berpendapat formspring ni utilize the 'want to be heard' feeling in people.
want to be heard..ya,untuk didengari.bila diberi ruang untuk diambil perhatian.something like that..

sekarang, pendapat aku masih sama lagi.
so formspring ni jadi salah satu chance to be heard.apa yg kita utarakan akan dapat attention.
yang kita utarakan tu boleh jd macam2..mcm dalam blog contohnya,benda yg dikeluarkan tu boleh jadi banyak.
dan dalam formspring ni, yg dikeluarkan tu lebih kpd jawapan la..respon yang dikeluarkan.

soalan yg ditanya,dan jawapan diberikan. the idea is just as simple as that.ni kire motip nye.

'want to be heard'.based on this so the developer of formspring ni dapat idea untuk utilizekan feeling ni.the application serve as a chance to be heard.

kalau ikutkan kan, orang tanya soalan sebab tak tahu, dan nak tahu.dan soalan ni ditanya pada orang yang ada pengetahuan tu..dengan hajatnye berilah jawapan kepada persoalan ni sebab kamu lebih tahu..like enlighten us please!

we all have something inside.dan ape yang inside tu lain-lain setiap orang la.
bila want to be heard, kita rasa kita ni ought to be heard because of the something we have.sebab kita nak orang tau pasal kita ni la..senang cakap.

dan formspring ni jadi salurannye .
sebab nak share..in an intriguingly open and ______ way.lost for words kejap.macam yg kite nampak org2 lain buat kat social network la,despite all the good functions yg distatekan..tp banyak yg lebih kpd yg former tu.


macam sosial network len2 jugak, mende ni boleh jadi bermanfaat untuk semua,dan boleh jugak just another trendy useless crap to experience yg ___________.lost for words again heheh.


dan ianya jadi case 'want to be heard' bila kira beria2 nak suruh orang tanya sesuatu.which indicates kita nak jawab (bgtau) sesuatu.


oh oh this writing doesn't mean anything bad at all. no ill will meant.
xde nak fire2 pon.just a pov.


ape dah jadi ngan 'tanye depan2'?
untuk feed renungan bersama,bukan nak persoalkan.

thanks for stopping by! you're alright.

this entry got some weight.tak mengapa


2 comments:

Alepela said...

bg aku ade je makne 'tny dpn2' dlm formspring 2.setting:> don't allow any anonymous question,x__X

lokman.keme said...

real WORlD social interaction is entirely a different feat to experience.
anonimity ? that's not even comparable.

in real world,so much more can be delivered in an occurance of so- called 'tny depan2'

so much more can be delivered



jwpn general.
tq lep

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.