Saturday, April 24, 2010

asal jadi

what does it takes to be a blogger?

bunyi macam senang je nak jadi blogger..memang senang la sebab takde payah ape pon nak setup account.free je.

tapi bile dah ade blog.kena la run.jadi la blogger.

the idea of being a blogger is nice.to be a likeable blogger is nicer.to be a wiser blogger lagi lagi nice.

so what does it take?

aku highlight beberape point yang aku dapat sendiri2.

1)a blogger needs to have a consistent internet connection la so boleh la berblog dgn reasonable.maksudnye ade line internet available most of the time (kalo tak 24/7)..nak update ape2 senang. kalau tak, ade kekangan sikit lah kan.

2)blogger jugak kena ade motif nak menulis tuu.jangan plagiat2 takde originaliti.

3)motivation nak write the ideas out.baru la blog hidup...

eh ade 3 je rupanya.ni antara nye la kot..
yang nombor 3 ni die berkait dengan 1 ngan 2.kalo yang 1 ngan 2 tu ok, nombor 3 tu kire boleh ON la.menentukan keAKTIFAN

tapi tak jugak.

dah dekat sepuluh minit aku menghadap keyboard ni, monitor ni,
dah macam2 mende main2 kat fikiran, banyak dah idea2 lalu lalang.
tapi bila nak menulis, jari lepak je atas keyboard
tak habis lagi tulis dah rasa nak buat benda lain.
tak berape nak ade mood.

nanti la lepas semua ni settle.
hahaha

hmm pasal blog2 ni kan,
tak AKTIF tak bermakna tak KREATIF
AKTIF pulak tak semestinya bermakna KREATIF
boleh tengok sendiri tak percaya~
:9

6 comments:

ika honey bunny said...

setuju! selalu kalau nak tulis ape-ape dlm belog mesti kena ade mood / motivasi / motif / masa.. 4M. haha

huda rahman said...

wah.siap ada 4M tu yang tak tahan.hakhak

miss hav0c said...

betolllllllllll sangat3

Alynn Notnot said...

agree! jgn plagiat2 kang kene siat2 :))

zida said...

sangat mencilahh kalau nak time2 nak blogging tetiba lost of ideass =='

Blog Baru Zida

mizzbutterfly said...

aku suke ayat ko...huhuhu lain...esok aku ade exam..tp sbb nk da tersngkut kat blog ko nih..buat2 aku mcm tak mau bace buku da...aduhai..

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.