Friday, October 30, 2009

aku teringat ni dalam exam tapi tak masuk dalam exam mende ni.camane tu?

"dulu-dulu musim exam rase lek-lek sangat."
2006
mase tu form 5 dah. fivers gitu. tingkatan lime C ,seblah die lima D seblah lagi lima E seblah lagi... gitule seterosnye.
time tu exam paper ape dah aku x sure...paper agame islam rasenye. exam dalam kelas je buat rombakan kabinet meja kerusi abes je. duk jauh2 ..aku duk corner2..titik baek punye bole tengok 1 klas buat ape sume..haha

cikgu mat zainun jage kelas aku mase tu..mesra dipanggil antare kami sbg cikgu 'mat zek'..beliau ni ketua warden mrsm kuala krai nih..sempoi habes best sangat.ngaja kimia pon layan. nasik lemak sodap..beger pon sodap hotdog pon..sign outing pon boleh..heh*motip?*

balik smule kpd crite exam td, aku jawab2 punye la jawab lalu tetido .sebab lame time nak abes.aku amek position selesa lalu tetidoo..simple je.tidooooo~

tetibe dalam aku tengah tido tu aku dlm keadaan separa sedar tenggelam timbul, macam terdengar satu sesuatu sesuatu..apekah sesuatu sesuatu itu? entah..mcm mimpi pon ade rasenye . aku pon ,pejam lagi mate, tapi telinga dah on dah..

bunyi tu. aik?(respon: celik)

bunyi azan ropenye! siap takbir2 raye lagi...cikgu zainun bantai gelak2 kaw kaw.macam ni bunyi die gelak "khkhkhkhkhkhkhkhkh"

die punye le 'minat' tengok aku tido kot ,die pasang henset die pegang betul2 tepi telinge aku pastu pasang munajat2 azan2 ape segale bagai smpai le aku tersedar..heh3..cikgu zainun nih mmg suke je gurau2 aku pon no hal le..kitorang baek2 je.

exam spatotnye senyap kan.habes bising woh time tu.cikgu zainun le kepalenye..aku jadik telinga .budak2 lain jadik suare latar



pesanan penaja: *jangan tido dalam exam:)


























* tertakluk kpd terma & syarat..heh3

kalau asek nak landing kepale atas meja, exam macam ni, ada brani?






> teringat kisah ni ;p sebab tadi tengah exam biometry pon lame gak..ngantok2 gak sikit..pastu dengar azan dari masjid...TERINGAT aku kisah exam kat mrsm dulu.tersengih2 sorang pulek depan pengawas peperiksaan tadi haishh.tangan pegang kalkulator;)

ape pengawas ni, tak pernah tengok orang senyum time exam ka?
nasib baik cun

selalu datang rush rindu kat mrsm kuala krai.5 tahun mmg dah terlekat..

5 comments:

maya said...

haha..bole pulak cikgu ko centuh..
sporting abes la

OREOO said...

kalo ade air liur meleleh kat paper exam ag gempakk :P

sharamli said...

laen kali mlm nak xm jgn study lewat2...

lokman@keme said...

maya~
ha'ah lek2 je beliau.tp best le sume org sayang

oreoo~
xlehhh..
ahahaah

kaksha~
yep betoll
tapi kalo dah ngantok time exam tu mmg akan tetido jugek:D
keh2

anahraf (^-^) said...

hahahha..
kn ke ko 5c?
1 claz ngan ak?
ak ingt la kesah 2..
ak termasuk suara latar 2,,
gelak kn ko..
hahhahaha

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.