Wednesday, October 21, 2009

9 to 5 world kejap

salam again
ade 2 mende nak tules ni..sbb ade 2 mende berlaku ni.lain dari biase2
i donno why
i love blogging.sometimes.
love it more during THIS season.cari nahas.

16hb-18hb seploh

pegi simulasi ko-k kat felda bukit rokan kat Gemencheh kat nogori sembilan.
khidmat masyarakat. dapat keluarga angkat.
pasal mak n ayah angkat aku xnak story lebih2 , sebab keluarga aku sendiri pon aku x tules lg dlm blog nih.

tapi ni 2nd time aku join keluarge2 angkat ,selepas yang kat Seberang Takir awal tahun ni.

That 1st time freaked me out..sebab over attention drpd kluarge angkat lepas abes program. slame seminggu lps program kluarge angkat call lebih 20 kali sehari..adik angkat pulak call dgn henset sendiri..yang adik angkat kecik pulak tlepon rindu xnak pegi skolah n xselera nak makan pastu tanye2 bile nak pegi tengok adik balik?

dah trauma dah sipi2 time tu.
nasib baik menantu kluarge angkat perasan n faham mcamane keadaan sepatutnye jadi.aku x salahkan sesape. maklumlah..keluarge angkat aku tu baik sangat...n mak angkat aku ade kisahnye yang buatkan die mengharapkan kasih sayang.aku paham..

yang 2nd time ni keluarge angkat kat Felda Bukit Rokan ni keluarge angkat pon baik sangat. adik2 angkat pon comel2.masakan pon sodap2.tapi agak terkilan la sebab aku kurang berade di rumah sbb aku konco2 teknikal, so banyak gak la mase ade setup2 teknikal n buat preparation2.

papepon khidmat masyarakat ni sukses.banyak yang dibuat bersama2 msyrakat setempat.bace sini ade sikit

18hb-20hb

balik kampus dari khidmat masyarakat ni sekitar kul 9 malam.gedung gedang gedegunggedegang kul 10malam naik bas lain pulak join team rikie pegi terengganu.rikie program.pagi 19hb tu smpai.

hidup terase pantas jap.
nogori 9-selangor-terengganu dalam mase 1 hari.
tp best sbb thrilling heh3.

kene pegi kuala terengganu n setiu.
tapi bukan pegi main-main.ade misi yang perlu disettlekan.
marketing n rikie2 kem.

memang 1 pengalaman baru.
dengan attire formal,pakai baju korporat ukm kami sume bertebaran seluruh kuale terengganu.
masuk kementerian2 n pejabat2.sane sini...urusan rasmi.

thrilling x thrilling,x tau mcamane nak cakap.
kedatangan kami ni bile masuk pejabat n kementerian, terus dibawak masuk ke bilik Pengarah eksekutif..bincang2.ade yang terus bukak bilik persidangan ntok kami membentangkan ape yang kami bawak.
ade jugak Pengarah yang bersoal jawab.tapi memang suasane nih buat aku excited.
mcm diplomat pulak.
mcm terase power.ntah tu je yang boleh describe.

tapi misi berjaya.dapat banyak tajaan n sumbangan n network2.
with respect.and people thanked us instead.

kat setiu pulak,pegi kem peladang agro resort ntok rikie tempat.
pon settle.cumenye hujan mengurangkan peluang nak explore lebih lagi.

papepon tengkiu kpd sume yang terlibat.
tengkiu kpd keluarge shafik n naielah yang banyak tolong.

orait sekian.chow nak rehat baru balik je ni.heh




terasa 9 to 5 world kejap.
produktif
bukan pegi main-main, sbb ade misi.
tapi memang bukan "bukan pegi sike-suke",sebab sangat seronok.
melalui mende2 mcm ni, keje same2 susah2 & amek kesah (bukan "ade aku kesah?"),
at the end of the day dapat 1 keseronokan yg lebih bermakne.



pictures will follow.mungkin


update:dari tganu kite.credit la ntok maya


12 comments:

...sarah n... said...

ohh ya! ayah aku (angkat) btahu psl artikel ni.

haleinaitis0311 said...

family ak pun family ko jugak kan...

Suhaila S. said...

oh kamu tergolong dlm kanak2 yg memeriahkan teratak tekukur tu ya?? huhuhu..tahniahh

Anonymous said...

ape maksud 9 to 5 ??

lokman@keme said...

sarah~
eh eh betol ke ade artikel yang masuk gamba ko?betol eh

naielah~
ye ye..:) tengkiu

kaksu~
sy kat umah kaksu tu duk diam2 je kaksu sy x tipu..
heh
tengkiu sangat2 family kaksu.


anonymous~
9 to 5 world tu adlh 1 ayat..1 phrase mcm pepatah le tapi english punye pepatah.
maksudnye dunia hidop produktif,keje pagi smpai petang.
kul 9 smpai kul 5..9am-5pm.

Anonymous said...

oic..
tenkiu2~

...sarah n... said...

betul lahhh!!!! tp tu la..mane nak dpt edisi n.9 kat sini. td ayah aku call, kalau aku mntk paper die boleh tak? rasa rasa dapat tak?

lokman@keme said...

anonymous~
hee..k:)


sarah~
erk?ntah la xleh nk ckp dapat ke x.
try la.
xpon sroh die bacekan*idea sesat*

...sarah n... said...

bacekan x nampak la muke glemer aku tu. huuuuuu....idea lain?

lokman@keme said...

lepas bace tu, diikuti dgrn description gambar tu agak2 cmne kedudukan n len2.

ko leh la sketch2 sket.aku cadangkan gune pensel je sng nak padam2.

Asyraf said...

cantiknyer baju tu....kikiki

Anonymous said...

hensemnye orgnye....hehe

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.