Monday, June 20, 2011

selamat hari hero

buat semua hero2 dalam dunia ni.
buat semua bapa2 yang baik dan bertanggungjawab yg telah wujud since men walk the earth.

MHI kat TV3 pagi ni edisi Hari Bapa. Abby Fana ada mention secara relatif tentang Hari Bapa & Hari Ibu, in terms of suasana..dan apa yang mengisi suasana.

Ada banyak lagu-lagu pasal ibu..jarang2 dengar pasal lagu bapa. bukanlah isu yang besar sangat pun kalau nak dibandingkan dengan pressing issues yang lain sekarang, tapi take a sec to ponder about it..

iye jugak.lagu ibu lebih mesra ditelinga..lagu bapa macam asing ditelinga.yang ada dengar pun dia pakej skali mama papa atau ayah dan ibu.

Tapi sebenarnya ade je.
Lagu bawah ni baru pagi ni first time dengar dalam MHI punya short video hari bapa.
Band Seventeen-Ayah




yang ni pulak dah lama tau ada lagu ni.Peterpan- Ayah





Yang ni dari Ada Band- Yang Terbaik Bagimu (Ayah)





Tak tahu lah kenapa lagu semua nak mellow2 je.
Satu lagi, zahirkanlah sayang kita dekat ayah kita. Zahirkan dengan perbuatan, dan bagitahulah jugak yang kita ni sayang & hargai. Anak lelaki ni kadang2 keras bab2 ni nih. Tapi buatlah ape ade hal.
Kalau bagi yang ayahnya dah tiada, selain hadiahkan pahala doa kepadanya disana, hiduplah untuk membanggakan beliau.

Kita semua hidup kat dunia ni,
semua bawa nama ayah.

2 comments:

mizzbutterfly said...

lukman..."selamat hari ayah"

lokman.keme said...

heheh..thanks wani :D

Disclaimer

All content provided on this blog is for leisure & informational purposes only. The owner of this blog makes no representations to any party he may be a part of, or guarentee the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. Contents are generally individual reflections of thought & stories of the blog.
Thanks for stopping by! you are alright.